ΔΣΑ για το «πάρτι» του Βερβεσού: Εικόνα που εκθέτει δυσεπανόρθωτα το δικηγορικό σώμα

ΔΣΑ για το «πάρτι» του Βερβεσού: Εικόνα που εκθέτει δυσεπανόρθωτα το δικηγορικό σώμα Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Για εικόνα που εκθέτει δυσεπανόρθωτα το δικηγορικό σώμα κάνει λόγο ο ΔΣΑ, σε απόφαση για το «πάρτι» στο γραφείο του προέδρου του, Δημήτρη Βερβεσού, για τα γενέθλιά του

Επίσης, ο ΔΣΑ αποδοκίμασε έντονα και απερίφραστα το περιστατικό. Το ζήτημα απασχόλησε το διοικητικό συμβούλιο του ΔΣΑ στη χθεσινή συνεδρίαση και στην απόφασή του ο Σύλλογος αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «η εικόνα που δόθηκε με το δημοσιοποιηθέν περιστατικό της 20/11/2020 στο γραφείο του Προέδρου του Δ.Σ.Α και την συμπεριφορά συναδέλφων, εκθέτει δυσεπανόρθωτα το δικηγορικό σώμα».

Ακόμη, η απόφαση αναφέρει ότι:

«Στην παρούσα κρίσιμη υγειονομική συγκυρία το ΔΣ αποδοκιμάζει έντονα και απερίφραστα το περιστατικό, ιδίως στο βαθμό που έλαβε χώρα εντός των γραφείων του ΔΣΑ και εξέπεμψε εσφαλμένο μήνυμα προς τους δικηγόρους και την κοινωνία. Η τοποθέτηση που η παρούσα στιγμή επιτάσσει, είναι η ρητή και κατηγορηματική αντίθεση προς τις υπό κρίση συμπεριφορές και η εξωτερίκευση της αντίθεσης προς την ελληνική κοινωνία, την οποία υπηρετούμε όλοι οι δικηγόροι κατά την ενάσκηση του δικηγορικού λειτουργήματος σύμφωνα με τον Κώδικα Δικηγόρων, ως συλλειτουργοί της δικαιοσύνης».

Ο ΔΣΑ υπογραμμίζει ότι σε κάθε περίπτωση είναι αυτονόητη υποχρέωση όλων η τήρηση των επιβεβλημένων μέτρων υγειονομικής προστασίας «και κατά μείζονα λόγο των θεσμικών εκπροσώπων του δικηγορικού σώματος», ενώ αποδοκιμάζει την προβολή του περιστατικού από ορισμένα ΜΜΕ, «στο μέτρο που παραβιάστηκαν προσωπικά δεδομένα παριστάμενων μη δημοσίων προσώπων».

Υπέρ αυτής της απόφασης ψήφισαν 16 σύμβουλοι, μειοψήφησαν τέσσερις, ενώ τρεις σύμβουλοι δήλωσαν «παρών». Οι τέσσερις σύμβουλοι που μειοψήφησαν, σε κείμενο για τις θέσεις τους τονίζουν ότι οι εικόνες από το περιστατικό «προσέβαλαν βάναυσα το σύνολο του δικηγορικού σώματος και την ιστορία του».

Ακόμη, καλούν τον κ. Βερβεσό «να παραιτηθεί εμπράκτως από νοοτροπίες και λογικές που έχουν φέρει κατ' επανάληψη το δικηγορικό σώμα σε δύσκολη θέση», ενώ προτρέπουν τους εμπλεκόμενους δικηγόρους να «καταβάλουν το ποσό των προστίμων που έπρεπε να τους επιβληθεί, στο δοκιμαζόμενο ΕΣΥ. Η εικόνα της άνισης μεταχείρισής τους σε σχέση με τους απλούς πολίτες δεν είναι ανεκτή».

Υπενθυμίζεται ότι στη χθεσινή συνεδρίαση το ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών έκανε δεκτή την παραίτηση του Θέμη Σοφού από τη θέση του αντιπροέδρου. Ο κ. Σοφός υπέβαλε την παραίτησή του στις 29 Οκτωβρίου, αλλά στη δήλωσή του κάνει εκτενή αναφορά στο περιστατικό με πρωταγωνιστή τον κ. Βερβεσό. 

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM
Δίκη για το τροχαίο στη Βουλή: Προκλητικές μαρτυρίες για τον θάνατο του Ιάσονα Λαλαούνη

Ελλάδα / Δίκη για τροχαίο στη Βουλή: «Η μηχανή έκανε παράνομη προσπέραση» είπε ο συνοδηγός του υπηρεσιακού που σκότωσε τον Ιάσονα Λαλαούνη

«Η ουσία είναι ότι μας έχει δει από 60 μέτρα και δεν κόβει ταχύτητα» είπε ο βασικός μάρτυρας και συνοδηγός του υπηρεσιακού οχήματος επιχειρώντας να μεταθέσει την ευθύνη στον 23χρονο Ιάσονα
NEWSROOM