Θεραπεία με πλάσμα αίματος στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο

Θεραπεία με πλάσμα αίματος στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο Facebook Twitter
0

Συνεχώς βελτιούμενη βαίνει η κατάσταση της υγείας του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου, που νοσηλεύεται με κορωνοϊό, σύμφωνα με νέο ιατρικό ανακοινωθέν.

Πληροφορίες αναφέρουν πως το εξιτήριο του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερώνυμου από το νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» προγραμματίζεται για τις αρχές της επόμενης εβδομάδας, καθώς για λόγους ασφαλείας και λόγω της ηλικίας του κρίθηκε σκόπιμο να παραμείνει τουλάχιστον έως την Κυριακή.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος εισήχθη στον «Ευαγγελισμό» με ήπια συμπτώματα COVID-19 το πρωί της περασμένης Πέμπτης και αφού είχε διαγνωστεί θετικός στον κορωνοϊό τρεις ημέρες νωρίτερα. Δεδομένου ότι πάσχει από υποκείμενα νοσήματα, η εκδήλωση πυρετού (37,7) κατέστησε αναγκαία την εισαγωγή του στο νοσοκομείο για καλύτερη αντιμετώπιση της κατάστασης δεδομένης και της ηλικίας του, καθώς είναι 82 ετών.

  

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της LiFO, o Αρχιεπίσκοπος συγκαταλέγεται μεταξύ των ασθενών που έχουν λάβει πλάσμα αίματος από ιαθέντες. Η συγκεκριμένη μορφή ανοσοθεραπείας έχει χρησιμοποιηθεί και στο παρελθόν σε μεγάλες επιδημίες, όπως κατά της ιλαράς, της ευλογιάς, του ιού Έμπολα και της πολιομυελίτιδας. Η εφημερίδα Πρώτο Θέμα μεταδίδει πως σε όλη την Ελλάδα περίπου 70 ασθενείς έχουν δεχθεί τέτοια θεραπεία. 

Από τα μέχρι τώρα διαθέσιμα επιστημονικά δεδομένα, το πλάσμα αίματος μπορεί να λειτουργήσει αποτρεπτικά για την είσοδο του κορωνοϊού στα κύτταρα, αποτρέποντας έτσι την εξέλιξη της λοίμωξης. Η χορήγηση της Ανοσοθεραπείας αποδίδει, ωστόσο, όταν λάβει χώρα στα αρχικά στάδια της νόσου, όπως δηλαδή στην περίπτωση του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου.

Να σημειωθεί πως η θεραπεία του Αρχιεπισκόπου πυροδότησε κύμα αντιδράσεων μετά την έντονη φημολογία πως έλαβε «ειδική θεραπεία» για τον κορωνοϊό, όπως εκείνη που χορηγήθηκε στον Ντόναλντ Τραμπ. 

Ωστόσο χθες και με κατηγορηματικό τρόπο, τόσο η ιατρική ομάδα του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» όπου νοσηλεύεται αλλά και το Γραφείο Τύπου της Αρχιεπισκοπής τόνισαν ότι ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος λαμβάνει τη θεραπευτική αγωγή που ενδείκνυται για την ορθή διαχείριση της νόσου, όπως όλοι οι υπόλοιποι ασθενείς με COVID-19.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ