ΕΣΥ: Λείπουν κρίσιμες ειδικότητες - Αξιοποιούνται ελάχιστοι ιδιώτες γιατροί

ΕΣΥ: Λείπουν κρίσιμες ειδικότητες - Αξιοποιούνται ελάχιστοι ιδιώτες γιατροί Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Αισθητά μικρότερη από τις αρχικές προσδοκίες είναι η αξιοποίηση γιατρών του ιδιωτικού τομέα στο ΕΣΥ με στόχο την κάλυψη των αυξημένων αναγκών που προκύπτουν από την πανδημία του κορωνοϊού

Συγκεκριμένα, αν και πολλοί γιατροί, ειδικά στη Θεσσαλονίκη, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του υπουργείου να συνδράμουν τους νοσοκομειακούς, η έλλειψη των κρίσιμων ειδικοτήτων, είχε τελικά ως αποτέλεσμα, έως χθες να ενσωματωθούν μόλις 13 ιδιώτες γιατροί στο δυναμικό των νοσοκομείων, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της δημοσιογράφου Πέννυ Μπουλούτζα που δημοσιεύτηκε σήμερα στην εφημερίδα «Καθημερινή». 

Το κάλεσμα παραμένει ενεργό τόσο για την υπογραφή συμβάσεων όσο και για την εθελοντική παροχή υπηρεσιών, ενώ αναμένεται η σχετική εγκύκλιος του ΕΣΥ. Σύμφωνα με την ίδια πηγή το υπουργείο Υγείας δεν έχει αποκλείσει και το ενδεχόμενο της πολιτικής επιστράτευσης ιδιωτών γιατρών. 

Στους 13 οι ιδιώτες γιατροί στα νοσοκομεία της Β. Ελλάδας 

Αναλυτικότερα στη Θεσσαλονίκη εκδήλωσαν ενδιαφέρον 210 ιδιώτες γιατροί, αλλά η πλειονότητα τους δεν πληρούσε  τις προϋποθέσεις της υπουργικής απόφασης κατά την οποία συγκεκριμένες ειδικότητες γιατρών, παθολόγοι, αναισθησιολόγοι, καρδιολόγοι, πνευμονολόγοι και γενικοί γιατροί μπορούν να προσφέρουν υπηρεσίες. Σύμφωνα με όσα γράφει η «Καθημερινή», επικαλούμενη πηγές του υπουργείου Υγείας, τελικά, δεκατρείς γιατροί υπέγραψαν σύμβαση και θα τοποθετηθούν σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, της Δράμας, της Χαλκιδικής και της Έδεσσας. 

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος κατήγγειλε, μεταξύ άλλων, καθυστερήσεις από την πλευρά της κυβέρνησης στο να γραφτεί η σύμβαση απασχόλησης των γιατρών, λάθη στη σύμβαση αυτή, αλλά και επιθέσεις που δέχθηκαν οι ιδιώτες γιατροί από συνδικαλιστές του ΕΣΥ, γεγονός που, σύμφωνα με τον ίδιο, αποθάρρυνε πολλούς από το να εκδηλώσουν ενδιαφέρον.

Αθήνα, Πάτρα 

Στην Αθήνα, στην πλατφόρμα του ΙΣΑ, έως χθες είχαν δηλώσει ενδιαφέρον 21 γιατροί εκ των οποίων οι έξι ήταν των ειδικοτήτων που προβλέπονται. Με δηλώσεις του στην «Καθημερινή» ο πρόεδρος του ΙΣΑ και περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης έκανε λόγο για νέο κάλεσμα, ενώ εξετάζεται και το ενδεχόμενο κινήτρου για επιδότηση από την Περιφέρεια Αττικής.

Στην Πάτρα ο εκεί ιατρικός σύλλογος έχει ενημερώσει την αρμόδια ΥΠΕ για 9 ιδιώτες γιατρούς που θέλουν να βοηθήσουν τους συναδέλφους τους «έστω για κάποιες ώρες», σύμφωνα με την πρόεδρο του συλλόγου Άννα Μαστοράκου η οποία καταγγέλλει πως «αυτό δεν μπορεί να γίνει εφόσον δεν υπάρχει το σχετικό νομοθετικό πλαίσιο που να καλύπτει έναν ιδιώτη για άσκηση καθήκοντος στο ΕΣΥ». 

 Με πληροφορίες από εφημερίδα «Καθημερινή»

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM
Δίκη για το τροχαίο στη Βουλή: Προκλητικές μαρτυρίες για τον θάνατο του Ιάσονα Λαλαούνη

Ελλάδα / Δίκη για τροχαίο στη Βουλή: «Η μηχανή έκανε παράνομη προσπέραση» είπε ο συνοδηγός του υπηρεσιακού που σκότωσε τον Ιάσονα Λαλαούνη

«Η ουσία είναι ότι μας έχει δει από 60 μέτρα και δεν κόβει ταχύτητα» είπε ο βασικός μάρτυρας και συνοδηγός του υπηρεσιακού οχήματος επιχειρώντας να μεταθέσει την ευθύνη στον 23χρονο Ιάσονα
NEWSROOM