Ιερώνυμος: Σε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας για κορωνοϊό ο αρχιεπίσκοπος - Έχει πυρετό

Ιερώνυμος: Σε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας για κορωνοϊό ο αρχιεπίσκοπος - Έχει πυρετό Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Σε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας μεταφέρθηκε προληπτικά ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, που διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό την Τρίτη. 

Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο αρχιεπίσκοπος εκδήλωσε τα πρώτα συμπτώματα την Δευτέρα. Ανάμεσα στα συμπτώματα ήταν και πυρετός που άγγιξε το 37,7 σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του αρχιεπισκόπου Χάρη Κονιδάρη. 

Ο προκαθήμενος της ελληνικής εκκλησίας παρουσίασε μια μικρή επιδείνωση της υγείας του ως σήμερα και αυτός ήταν ο λόγος που αποφασίστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», αρχικά σε απλή κλίνη Covid-19 και αργότερα σε ΜΑΦ. Αρχικά είχε μεταδοθεί πως θα μεταφερθεί σε ΜΕΘ. 

Την υγεία του παρακολουθεί η καθηγήτρια Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ Αναστασία Κοτανίδου. Χθες ο αρχιεπίσκοπος είχε επικοινωνήσει και με τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα.

 

Το Σάββατο, 14 Νοεμβρίου, ο αρχιεπίσκοπος είχε συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας σημειώνει σε ανακοίνωσή του πως πριν από τη μεταξύ τους συνάντηση, είχαν και οι δύο κάνει τεστ για Covid-19.

«Ο πρωθυπουργός έκανε ξανά τεστ, το οποίο ήταν επίσης αρνητικό πριν την αναχώρησή του για τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Ο έλεγχος του με τεστ είναι συνεχής και ακολουθεί αυστηρά τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Με αυτά τα δεδομένα, η εισήγηση των ειδικών είναι ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος προληπτικής καραντίνας». «Η Κυβέρνηση εκφράζει τις ευχές της για ταχεία ανάρρωση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμου».

«Σταθερά εμπύρετος»

 

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται ο ΣΚΑΪ, ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος παραμένει σταθερά εμπύρετος και αυτός ήταν ένας από τους λόγους για τους οποίου προσήλθε λίγο πριν τις 8πμ.

Μέσα από το νοσοκομείο έστειλε μήνυμα στους συνεργάτες του, υπογραμμίζοντας ότι όλοι πρέπει να προσέχουν.

«Μετέχω και προσωπικά ως ποιμένας στη δοκιμασία που αφορά σε χιλιάδες αδελφούς μας στην πατρίδα μας και σε εκατομμύρια σε ολόκληρη την Οικουμένη. Μετέχω στην αγωνία και στον πόνο και στον φόβο όλων, που με την Πίστη μας στον Θεό όλοι θα υπερνικήσουμε», είπε ο Αρχιεπίσκοπος λίγο πριν από την εισαγωγή του.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM
Δίκη για το τροχαίο στη Βουλή: Προκλητικές μαρτυρίες για τον θάνατο του Ιάσονα Λαλαούνη

Ελλάδα / Δίκη για τροχαίο στη Βουλή: «Η μηχανή έκανε παράνομη προσπέραση» είπε ο συνοδηγός του υπηρεσιακού που σκότωσε τον Ιάσονα Λαλαούνη

«Η ουσία είναι ότι μας έχει δει από 60 μέτρα και δεν κόβει ταχύτητα» είπε ο βασικός μάρτυρας και συνοδηγός του υπηρεσιακού οχήματος επιχειρώντας να μεταθέσει την ευθύνη στον 23χρονο Ιάσονα
NEWSROOM