Πολυτεχνείο: Κατάθεση στεφάνου από τον Μητσοτάκη - «Να δείξουμε όλοι υπευθυνότητα»

Πολυτεχνείο: Κατάθεση στεφάνου από τον Μητσοτάκη - «Να δείξουμε όλοι υπευθυνότητα» Facebook Twitter
Πολυτεχνείο: Κατάθεση στεφάνου από τον Μητσοτάκη - Να δείξουμε όλοι υπευθυνότητα (Eurokinissi)
0

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με συνοδεία τριών ατόμων, όπως ορίζουν τα μέτρα περί απαγόρευσης συναθροίσεων άνω των τεσσάρων ατόμων, κατέθεσε πριν από λίγο στεφάνι στο Πολυτεχνείο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μπήκε από την είσοδο της οδού Τοσίτσα και αφού κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο του Πολυτεχνείου στέλνοντας το δικό του μήνυμα για αλληλεγγύη και υπευθυνότητα.

«Το διαχρονικό αίτημα για ελευθερία συμπληρώνεται από την υπευθυνότητα που πρέπει όλοι να δείξουμε, για να βγούμε πιο ισχυροί και ενωμένοι από αυτή την περιπέτεια», δήλωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, αμέσως μετά την κατάθεση στεφάνου στο Πολυτεχνείο.

«Κάθε σημαντική επέτειος αποκτά νέο νόημα μέσα στις περιστάσεις που γιορτάζεται. Σήμερα, οι προτεραιότητες είναι η προστασία της δημόσιας υγείας και η αλληλεγγύη προς τους συμπολίτες μας, ειδικά τους νεότερους που δοκιμάζονται από την οικονομική κρίση», πρόσθεσε.

Πριν από περίπου μία ώρα στεφάνι κατέθεσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Στο μήνυμά της δε, η ΠτΔ αναφέρθηκε στην εξέγερση του Πολυτεχνείου ως αφετηρία της μεταπολιτευτικής δημοκρατίας.

Έκανε λόγο για «μια κορυφαία πράξη αντίστασης, που καθόρισε όχι μόνο μια γενιά και τους αγωνιστές αλλά και την πιο προοδευτική περίοδο της δημοκρατίας. Οι νέοι είναι το πιο ζωντανό κύτταρο της κοινωνίας. Το μήνυμα που εκπέμπει το Πολυτεχνείο είναι καθολικό: Η Δημοκρατία δεν είναι μόνο καθεστώς ελευθερίας, αλλά και ευθύνης» πρόσθεσε.

Στις 10:30 αναμένεται να καταθέσει στεφάνι αντιπροσωπεία του ΚΙΝΑΛ ενώ ο γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας, μετά την κατάθεση στεφάνου, αναμένεται να συμμετάσχει, παρά την απαγόρευση, στην πορεία προς την Αμερικανική Πρεσβεία, που αποφάσισαν να διοργανώσουν συνδικάτα, σωματεία, φοιτητικοί σύλλογοι, μαζικοί φορείς και αντιστασιακές οργανώσεις.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα τιμήσει τους νεκρούς του Πολυτεχνείου με αντιπροσωπεία της κοινοβουλευτικής ομάδας αλλά και των μελών της Συντονιστικής Επιτροπής Κατάληψης του 1973, στο χώρο του ΕΑΤ – ΕΣΑ.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

Ελλάδα / Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

«Δεν φταις εσύ», ανέφερε ο μετεωρολόγος για τον Άδωνι Γεωργιάδη και αποκαλύπτει όλο το παρασκήνιο για την καθυστερημένη εισαγωγή του πατέρα του στη ΜΕΘ
NEWSROOM
Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

«Καμία δημόσια ή δημοτική αρχή δεν μπορεί να γνωρίζει πως συμπεριφέρεται μετά την αποχώρηση από την εργασία ή υπηρεσία του οποιοσδήποτε εργαζόμενος»
NEWSROOM
Αφρικανική σκόνη

Ελλάδα / Αφρικανική σκόνη: 15 άνθρωποι μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα την Τρίτη

Λιγότεροι από τους μισούς πολίτες που μεταφέρονται καθημερινά στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα χρειάστηκαν ασθενοφόρο για να φτάσουν στα νοσοκομεία της Αττικής
NEWSROOM