Λινού για Θεία Κοινωνία: Δεν υπάρχει μελέτη για μετάδοση του κορωνοϊού «δια της καταπόσεως»

Λινού για Θεία Κοινωνία: Δεν υπάρχει μελέτη για μετάδοση του κορωνοϊού «δια της καταπόσεως» Facebook Twitter
Eurokinissi/ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
0

Την άποψη ότι δεν υπάρχει μελέτη που να αποδεικνύει ότι ο κορωνοϊός μεταδίδεται διά της καταπόσεως διατύπωσε η καθηγήτρια Αθηνά Λινού. 

«Εγώ είμαι πιστή ορθόδοξη χριστιανή και ξέρω πως υπάρχουν και θείες λειτουργίες (...) στις οποίες δεν απαιτείται η κοινωνία με το ίδιο κουταλάκι. Από την άλλη μεριά πρέπει να αναγνωρίσω ότι όντως επιδημιολογική μελέτη η οποία να αποδεικνύει ότι διά της καταπόσεως, όχι μόνο του σάλιου αλλά και του ίδιου του ιού, μεταδίδεται η νόσος δεν υπάρχει», ανέφερε σε συνέντευξη που παραχώρησε στη δημόσια τηλεόραση.

«Δεν υπάρχει μελέτη», υπογράμμισε χαρακτηριστικά. «Νομίζω ότι δεν μπορούμε να λύσουμε θέματα πνευματικά και ορθοδόξου πίστεως με λογική. Το μεταφυσικό, συμφωνώ απόλυτα, δεν αποδεικνύεται. Όμως επιμένω ότι μελέτη παγκόσμια, γιατί παρακολουθώ όλη την έρευνα καθημερινά, η οποία να δείχνει ότι μεταδίδεται ο ιός διά της καταπόσεως (...) δεν υπάρχει», υποστήριξε και απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε ότι λαμβάνει τη θεία κοινωνία. 

Η κυρία Λινού τόνισε ότι με έγκαιρη λήψη περισσότερων μέτρων περιορισμού της διασποράς, τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία θα μπορούσαν να παραμείνουν ανοιχτά. Παράλληλα υποστήριξε πως υπάρχουν έρευνες που έχουν δημοσιευτεί στο πιο έγκριτο περιοδικό στον κόσμο, το Science, που δείχνουν ότι τα παιδιά έχουν αντισώματα.

 

 

Για τη Θεσσαλονίκη, που βρίσκεται ήδη σε lockdown δύο εβδομάδες, η Αθηνά Λινού εκτίμησε ότι «μπορεί να δούμε σύντομα βελτίωση από πλευράς θανάτων και διασωληνώσεων» και επεσήμανε ότι «το ξέραμε από τις αρχές Οκτωβρίου, ότι η αύξηση των κρουσμάτων είναι εκθετική.

Θα έπρεπε τα μέτρα να είχαν ληφθεί πολύ νωρίτερα στη Θεσσαλονίκη, όπως η καθολική χρήση μάσκας. «Το έλεγα από το καλοκαίρι για την καθολική χρήση μάσκας. Αν συνοδευόταν και με αύξηση των τεστ, ίσως να μην είχαμε τόσο δραματική αύξηση κρουσμάτων».

 

Με πληροφορίες από ΕΡΤ 

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιώργος Λυγγερίδης: Το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία και τα επεισόδια στον Ρέντη

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία του αστυνομικού από χούλιγκαν στον Ρέντη - Τι αποκαλύπτει

Οι σοκαριστικοί διάλογοι: «Πήγαν να σκοτώσουν» και «Θα σας βρούνε όλους κρύους» - Το modus operandi της εγκληματικής ομάδας - 67 συλληφθέντες απολογούνται τώρα - Πιστόλια, πολεμικά φυσίγγια, μαχαίρια, κοκαϊνη βρέθηκαν σε σπίτια συλληφθέντων - Έκαναν την επίθεση στο «Μελίνα Μερκούρη» επειδή δεν υπήρχαν κάμερες
NEWSROOM