Απεργία την Πρωτομαγιά

Κορωνοϊός: Αυξήθηκαν κατά 30% σε λίγες μέρες τα κατειλημμένα κρεβάτια στα νοσοκομεία

Κορωνοϊός: Αυξήθηκαν κατά 30% σε λίγες μέρες τα κατειλημμένα κρεβάτια στα νοσοκομεία Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Οι ειδικοί παρακολουθούν με αγωνία την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας και εν μέσω Lockdown αναμένουν την κορύφωση της έξαρσης στο διάστημα των 10-15 ημερών που έρχονται.

Ωστόσο, ο αριθμός των νεκρών ανεβαίνει καθημερινά όπως και των νοσηλευομένων με την πίεση που δέχεται το ΕΣΥ να είναι ασφυκτική.

Με δεδομένο ότι στα νοσοκομεία, τόσο στις κλινικές covid-19 όσο και στις ΜΕΘ Covid-19, νοσηλεύονται πλέον σχεδόν 2.400 άνθρωποι και πως κατά μέσο τις τελευταίες επτά ημέρες, γίνονται 240 με 250 εισαγωγές την ημέρα, η κατάσταση στο σύστημα υγείας είναι δύσκολη. Σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα, από την περασμένη Πέμπτη μέχρι σήμερα αυξήθηκαν οι κατειλημμένες κλίνες λόγω κορωνοϊού κατά 30%.

Η αποσυμπίεση του ΕΣΥ αναμένεται να αρχίσει τον Δεκέμβριο, που θα σταματήσει η αθρόα εισαγωγή νέων ασθενών στο ΕΣΥ, και η βαριά νοσηλεία που συνεπάγεται, με πιθανή ακόμη και τη διασωλήνωση ή και τον θάνατο.

Προς το παρόν, όμως, και σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέθετε η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας, δεν αναμένουμε άμεσα αποτελέσματα αναφορικά με τους διασωληνωμένους ασθενείς που νοσηλεύονται στις ΜΕΘ. Και αυτό γιατί, όπως πολλές φορές έχει ειπωθεί, η διάρκεια νοσηλείας στη ΜΕΘ είναι κατά μέσο όρο δύο εβδομάδες, συνεπώς οι ασθενείς μας αθροίζονται στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Έτσι θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος και δυστυχώς αναμένουμε συνεχή αύξηση του αριθμού των νοσηλευομένων στις ΜΕΘ στις επόμενες μέρες.

Το προηγούμενο 24ωρο στις ΜΕΘ βρίσκονταν 280 ασθενείς, εκ των οποίων οι 265 διασωληνωμένοι. Από αυτούς οι 101 βρίσκονταν στην Αττική και οι 109 στα νοσοκομεία της 3ης και 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας.

Εκθετική αύξηση

Στην Ελλάδα η επιδημία διατηρεί την εικόνα της προηγούμενης εβδομάδας, δηλαδή, έχει περάσει σε δυναμική εκθετικής αύξησης και κινείται σε επίπεδα υψηλότερα των 2.000 διαγνώσεων ανά ημέρα, με παρατεταμένη και μεγαλύτερη επιβάρυνση προς τα βόρεια της χώρας, όπως ανέφερε ο καθηγητής, κ. Μαγιορκίνης.

Αναφορικά με την Αττική, οι ειδικοί ανέφεραν ότι σε ήπια κατάσταση και ότι το επιδημιολογικό φορτίο είναι βαρύτερο στο βόρειο τμήμα της χώρας, με ανάλογη πίεση και στο σύστημα Υγείας. Σχετικά με τα ηλικιακά χαρακτηριστικά των ομάδων 19-39 χρόνων και 40-65 χρόνων, παρουσίασαν χθες την ίδια επίπτωση μετά από σχεδόν ένα μήνα. Δηλαδή και στις δύο ομάδες η επίπτωση είναι 400 νέες διαγνώσεις ανά εκατομμύριο αντίστοιχου πληθυσμού. Οι ηλικίες 1-18 παραμένουν σχετικά χαμηλά σταθεροποιημένες, ενώ οι ηλικίες των 65 και άνω παρουσίασαν μια μικρή σχετική αύξηση.

Ελλάδα
0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ