Αρκουμανέας: Πιθανό να έχουμε πάλι σήμερα 2.000 κρούσματα - «Πίεση στο σύστημα υγείας»

Αρκουμανέας: Πιθανό να έχουμε πάλι σήμερα 2.000 κρούσματα - «Πίεση στο σύστημα υγείας» Facebook Twitter
Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ
0

«Κύριος λόγος» για τη διασπορά του κοροωνοϊού είναι οι μετακινήσεις, τόνισε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας αναφέροντας ότι σήμερα Τρίτη ενδέχεται να είναι και πάλι αυξημένος ο αριθμός των κρουσμάτων.

«Σήμερα είναι πιθανόν να ακούσουμε πάλι για 2.000 κρούσματα, μετά τον μειωμένο χθεσινό αριθμό, όπως συμβαίνει τις Δευτέρες», τόνισε ο κ. Αρκουμανέας μιλώντας στην ΕΡΤ. Όπως είπε, ο σχεδιασμός για μαζικά rapid tests σύντομα θα περιλαμβάνει νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας, ενώ οι κινητές μονάδες συνεχίζουν στη Βόρεια Ελλάδα, με επόμενους σταθμούς την Κομοτηνή και τη Δράμα.

Να δούμε τις επόμενες ημέρες αν θα καταφέρουμε έστω σταθεροποίηση ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα, ανέφερε ο κ. ο 80%. Ανεξάρτητα του τεστ κάποιος που ιχνηλατήθηκε ως στενή επαφή πρέπει να τηρήσει υποχρεωτική καραντίνα 14 ημερών, επεσήμανε για μία ακόμη φορά.

Στη Βόρεια Ελλάδα γίνεται αξιολόγηση και εξετάζονται σε κάποιες περιοχές και οι μαθητές ανέφερε, εξηγώντας ότι, όπως προβλέπει το πρωτόκολλο, γίνεται εκτίμηση ρίσκου, δηλαδή αν πρόκειται για συρροή ή όχι. «Πρώτη μας προτεραιότητα για να προφυλάξουμε το σύστημα υγείας, είναι οι ευπαθείς ομάδες», τόνισε ο κ. Αρκουμανέας.

«Έχουμε πίεση στο σύστημα υγείας και ελπίζουμε - όπως έχουμε δει και σε άλλες περιοχές - η εφαρμογή των μέτρων να φέρει αποτελέσματα», τόνισε.

«Σε όλη την Ευρώπη τις τελευταίες εβδομάδες βλέπουμε μία τεράστια πίεση. (...) Αυτή τη στιγμή και στη χώρα μας, όπου ναι μεν έχουμε καλύτερα νούμερα σε σχέση με άλλες χώρες, ελπίζουμε ωστόσο με τα μέτρα που πήραμε να αποδώσουν σε δύο ή τρεις εβδομάδες και κυρίως στην περιφέρεια που είναι πιο εύκολο να περιορίσουμε τα κρούσματα και μετά στις δύο μεγάλες πόλεις μας όπου έχουμε και το μεγαλύτερο μέρος των κρουσμάτων», πρόσθεσε.

«Η αποτελεσματικότητα των μέτρων εξαρτάται από την επιτήρησή τους. Πρέπει όλοι να γνωρίζουμε ότι η μετακίνηση είναι ο "νούμερο ένα" λόγος της διασποράς. Ειδικά τώρα που έρχεται ο χειμώνας πρέπει κράτος και πολίτες να δείξουμε υπευθυνότητα», ανέφερε. 

Εκτιμήσεις για 60.000 κρούσματα στην Αττική

Στην αποκάλυψη ότι το ιικό φορτίο στα λύματα της Αττικής αυξάνεται ανησυχητικά κατά τις τελευταίες ημέρες, προχώρησε ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας Νίκος Θωμαΐδης.

«Την Κυριακή είδαμε πάλι μια αύξηση του ιικού φορτίου στα λύματα, κάτι που είναι ανησυχητικό και μας δείχνει ότι τα κρούσματα είναι της τάξης των 50.000-60.000», ανέφερε μεταξύ άλλων ο καθηγητής Θωμαΐδης

Με πληροφορίες από ΕΡΤ

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM
Δίκη για το τροχαίο στη Βουλή: Προκλητικές μαρτυρίες για τον θάνατο του Ιάσονα Λαλαούνη

Ελλάδα / Δίκη για τροχαίο στη Βουλή: «Η μηχανή έκανε παράνομη προσπέραση» είπε ο συνοδηγός του υπηρεσιακού που σκότωσε τον Ιάσονα Λαλαούνη

«Η ουσία είναι ότι μας έχει δει από 60 μέτρα και δεν κόβει ταχύτητα» είπε ο βασικός μάρτυρας και συνοδηγός του υπηρεσιακού οχήματος επιχειρώντας να μεταθέσει την ευθύνη στον 23χρονο Ιάσονα
NEWSROOM