Θεσσαλονίκη: Στο 7,4% τα θετικά rapid test στην Παραλία - Μήνυμα 112 από την Πολιτική Προστασία

Θεσσαλονίκη: Στο 7,4% τα θετικά rapid test στην Παραλία - Μήνυμα 112 από την Πολιτική Προστασία Facebook Twitter
Μήνυμα 112 στους Θεσσαλονικείς: Οδηγίες και νέα μέτρα για τις «κόκκινες» περιοχές (Eurokinissi)
0

Μήνυμα από το σύστημα 112  έλαβαν οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, μετά την ανακοίνωση για το lockdown λόγω των αυξανόμενων κρουσμάτων του κορωνοϊού.

Την ίδια ώρα οι έλεγχοι του ΕΟΔΥ αποκάλυψαν 252 θετικά κρούσματα από τα rapid tets που διενεργήθηκαν χθες  στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης.

Αναλυτικότερα, κλιμάκια του ΕΟΔΥ αποτελούμενα και από Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) πραγματοποίησαν, την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου, δωρεάν rapid τεστ σε πολίτες, στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης, στο ύψος του αγάλματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Πραγματοποιήθηκαν 3.402 έλεγχοι, εκ των οποίων ανευρέθηκαν 252 θετικά δείγματα (7.4%), με διάμεση ηλικία τα 32 έτη.

«Φοράτε υποχρεωτικά μάσκα, κρατάτε αποστάσεις, πλένετε τα χέρια σας» αναφέρει το μήνυμα του 112 ενημερώνοντας αναλυτικά και για τα νέα μέτρα που έχουν επιβληθεί από τις 6 τα ξημερώματα στην περιφέρεια.

Στο κόκκινο Θεσσαλονίκη, Ροδόπη και Λάρισα

Σε τοπικό lockdown βρίσκονται από σήμερα και η Λάρισα και η Ροδόπη, που μαζί με τη Θεσσαλονίκη βρίσκονται στο επίπεδο 4 (αυξημένου κινδύνου).

Σημειώνεται ότι από τα 1.211 κρούσματα κορωνοϊού που ανακοίνωσε χθες ο ΕΟΔΥ, τα 275 εντοπίστηκαν στη Θεσσαλονίκη, τα 51 στη Λάρισα και τα 41 στη Ροδόπη.

Στη Θεσσαλονίκη υπάρχουν 1.955 ενεργά κρούσματα και 4.399 στενές επαφές σε κατ' οίκον απομόνωση, ενώ ο μέσος όρος ηλικίας των κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες έχει ανέβει στα 35,2 έτη, δήλωσε χθες ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Θεσσαλονίκη: Στο 7,4% τα θετικά rapid test στην Παραλία - Μήνυμα 112 από την Πολιτική Προστασία Facebook Twitter
Μήνυμα 112 στους Θεσσαλονικείς: Οδηγίες και νέα μέτρα για τις «κόκκινες» περιοχές

Τα μέτρα

Σε ό,τι αφορά τις περιφερειακές ενότητες της Θεσσαλονίκης, Λάρισας και Ροδόπης, από σήμερα ισχύουν τα μέτρα που προβλέπονται για το επίπεδο 4 (Αυξημένου Κινδύνου) με μοναδική εξαίρεση το ζήτημα των χερσαίων, θαλασσίων και αεροπορικών συνδέσεων αλλά και μετακινήσεων από και προς τις περιοχές αυτές, για πρακτικούς λόγους που σχετίζονται με τον προγραμματισμό των πολιτών.

Η εξαίρεση των μετακινήσεων από τα γενικά μέτρα του επιπέδου 4 για τις τρεις αυτές περιοχές θα ισχύσει έως και τη Δευτέρα στις 6 το πρωί.

Πάντως, τις επόμενες ώρες αναμένονται αλλαγές γενικότερα στο ζήτημα των μετακινήσεων, καθώς ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει νέα μέτρα για τον κορωνοϊό.

Υπενθυμίζεται ότι σε αυτές τις περιοχές προβλέπεται η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, η νυχτερινή απαγόρευση της κυκλοφορίας (00:30- 05:00)- μέτρα που ισχύουν και στο «πορτοκαλί» επίπεδο- αλλά στο «κόκκινο» αναστέλλονται όλες οι συναθροίσεις σε δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους.

Επιπλέον, αναστέλλεται η λειτουργία στις εξής περιπτώσεις:

- Δικαστήρια, Εισαγγελίες, Υποθηκοφυλακεία, πάσης φύσεως Κτηματολογικά Γραφεία και Υποκαταστήματα του φορέα «Ελληνικό Κτηματολόγιο»
- Αρχαιολογικοί χώροι, μουσεία, σπήλαια
- Ζωντανά θεάματα και ακροάματα, λοιπές παραστατικές τέχνες
- Κινηματογραφικές προβολές
- Πρόβες, τηλεοπτικά και κινηματογραφικά γυρίσματα: Αναστολή κινηματογραφικών και τηλεοπτικών γυρισμάτων. Οι πρόβες θα γίνονται μόνο μέσω τηλεδιάσκεψης
- Κέντρα διασκέδασης, συμπεριλαμβανομένων χώρων δεξιώσεων, catering, μπαρ
- Μουσικές σκηνές
- Εστίαση [επιτρέπεται η λειτουργία μόνο υπηρεσιών παροχής προϊόντων σε πακέτο από το κατάστημα (take away), διανομής προϊόντων (delivery) και drive-through]
- Παιδότοποι
- Κάθε είδος αγώνων και προπονήσεων (επιτρέπεται μόνο η ατομική άθληση)
- Γυμναστήρια
- Συνέδρια / Εκθέσεις
- Υπηρεσίες πάρκων ψυχαγωγίας και θεματικών πάρκων
- Εμποροπανηγύρεις
- Κυριακάτικες αγορές και άλλες αγορές του άρθρου 2 του ν.4497/2017 (Α' 171)

Όσον αφορά τις επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου και παροχής υπηρεσιών, όπως και τα κομμωτήρια, τις υπηρεσίες μανικιούρ- πεντικιούρ, τα ινστιτούτα αισθητικής κ.λπ., στις περιφερειακές ενότητες που εντάσσονται στο επίπεδο 4, θα λειτουργούν με τους αυστηρούς όρους του επιπέδου 3.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καθηγητής του «Αττικόν» για την υπόθεση Καλλιάνου: Εισαγωγή στη ΜΕΘ θα ήταν ανεπίτρεπτη διακριτική μεταχείριση

Ελλάδα / Καθηγητής του «Αττικόν» για την υπόθεση Καλλιάνου: Εισαγωγή στη ΜΕΘ θα ήταν ανεπίτρεπτη διακριτική μεταχείριση

Οι ιατροί προσπάθησαν να αντιμετωπίσουν τα πολλαπλά προβλήματα της υγείας του ασθενούς, δηλώνει ο καθηγητής Αγγειοχειρουργικής από το Αττικόν
NEWSROOM