ΕΦΕΤ: Ανακαλούνται συσκευασμένα παγάκια- Λόγω κολοβακτηριοειδών

ΕΦΕΤ: Ανακαλούνται συσκευασμένα παγάκια- Λόγω κολοβακτηριοειδών Facebook Twitter
0

Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί συσκευασμένα παγάκια, καθώς δείγμα στο οποίο έγιναν εργαστηριακές εξετάσεις χαρακτηρίστηκε μη ασφαλές.

Συγκεκριμένα, διαπιστώθηκε υπέρβαση όσον αφορά τα νομοθετικά όρια για τις παραμετρικές τιμές των ολικών κολοβακτηριοειδών και των E.Coli. Ο ΕΦΕΤ κάλεσε τους καταναλωτές, που ήδη έχουν προμηθευτεί το προϊόν, να μην το καταναλώσουν.

Ο ΕΦΕΤ και συγκεκριμένα η περιφερειακή διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, κατά τη διάρκεια των ελέγχων, στο πλαίσιο του προγράμματος επισήμου ελέγχου συσκευασμένου πάγου 2020, προέβη σε δειγματοληψία του προϊόντος «Παγάκια συσκευασμένα GOLD ICE», σε κλειστή πλαστική συσκευασία 5 κιλών, με ημερομηνία παραγωγής 24-09-2020 και ημερομηνία λήξης 24-10-2021.

Το προϊόν παράγεται από την επιχείρηση ΤΣΕΡΤΣΕΝΕΣ ΓΕΩ. ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ, ΑΣΣΗΡΟΣ (ΔΗΜΟΥ ΛΑΓΚΑΔΑ) ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ και διανέμεται από την επιχείρηση ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ ΔΗΜ. ΖΗΝΟΒΙΑ, Περιοχή Παραλίμνιο Σερρών.

ΕΦΕΤ: Ανακαλούνται συσκευασμένα παγάκια- Λόγω κολοβακτηριοειδών Facebook Twitter

«Από τις εργαστηριακές εξετάσεις που διενεργήθηκαν από την Χημική Υπηρεσία Σερρών του Γενικού Χημείου του Κράτους, της ΑΑΔΕ, διαπιστώθηκε υπέρβαση όσον αφορά τα νομοθετικά όρια για τις παραμετρικές τιμές των ολικών κολοβακτηριοειδών και των E.Coli. Το ανωτέρω δείγμα χαρακτηρίστηκε μη κανονικό- μη ασφαλές», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας του εν λόγω προϊόντος και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ