ΑΠΘ: Πάρτι με αναρίθμητους φοιτητές στο campus του πανεπιστημίου - Η απάντηση του πρύτανη

ΑΠΘ: Πάρτι με αναρίθμητους φοιτητές στο campus του πανεπιστημίου - Η απάντηση του πρύτανη Facebook Twitter
ΑΠΘ: Πάρτι με πολλούς φοιτητές στο campus του πανεπιστημίου - Η απάντηση του πρύτανη (Eurokinissi)
0

Το βράδυ του Σαββάτου πραγματοποιήθηκε πάρτι, σε προαύλιο χώρο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με αναρίθμητους φοιτητές να συγκεντρώνονται και να διασκεδάζουν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, σύμφωνα με το τοπικό Thesstoday.

Δημοσιεύματα τοπικών μέσων έκαναν λόγο μέχρι και για 1.500 φοιτητές αλλά αργότερα ο πρύτανης υποβάθμισε αυτές τις εκτιμήσεις, χαρακτηρίζοντάς τις εξωπραγματικές. 

Όπως πάντως φαίνεται στις εικόνες που είδαν το φως της δημοσιότητας, επικράτησε συνωστισμός χωρίς να τηρηθούν οι απαραίτητες αποστάσεις και η χρήση μάσκας.

«Το Αριστοτέλειο έχει πλήρη εικόνα για το τι συμβαίνει στους χώρους του», απαντά ο πρύτανης του ΑΠΘ, σχολιάζοντας τις εικόνες συνωστισμού από πάρτι στο campus του πανεπιστημίου το Σάββατο το βράδυ.

Ο καθηγητής Νίκος Παπαϊωάννου δήλωσε πως σύμφωνα με την ενημέρωση που είχαν οι πρυτανικές αρχές από την υπηρεσία φύλαξης του ΑΠΘ, τα βίντεο που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο αφορούν σε αυθόρμητες εκδηλώσεις, οι οποίες ξεκίνησαν από κάποιες δεκάδες φοιτητών μπροστά από τις Σχολές της Θεολογικής, Θετικών Επιστημών και της Πολυτεχνικής.

Επισημαίνει ότι σε καμία περίπτωση δεν υπήρξε είσοδος ατόμων σε κλειστούς χώρους, καθώς όλα τα κτίρια είναι κλειδωμένα τις ώρες που το Πανεπιστήμιο δε λειτουργεί.

Ο πρύτανης του ΑΠΘ τόνισε επίσης ότι «εκτιμήσεις για τον όγκο των συμμετεχόντων φοιτητών, οι οποίες είδαν το φως της δημοσιότητας, είναι εξωπραγματικές και δεν προκύπτουν, ούτε από εικόνες που κυκλοφόρησαν, ούτε και από τον όγκο των σκουπιδιών που μαζεύτηκαν και καταγράφηκαν σε ρεπορτάζ τηλεοπτικών σταθμών».

«Μιλάμε για κάποιες δεκάδες φοιτητών, που συγκεντρώθηκαν σε τρία σημεία του campus. Έξω από την Πολυτεχνική Σχολή, όπου υπάρχει άμεση πρόσβαση από κεντρικό δρόμο η συμμετοχή έγινε μεγαλύτερη, καθώς η εκδήλωση προσέλκυσε το ενδιαφέρον και άλλων φοιτητών που κυκλοφορούσαν στο κέντρο της πόλης», διευκρίνισε ο κ. Παπαϊωάννου.

«Θέλουμε ένα ζωντανό πανεπιστήμιο, που ανήκει στους φοιτητές μας, όμως τους καλούμε να σταθούν με αίσθημα ευθύνης απέναντι στο κοινωνικό σύνολο και να αντιληφθούν τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει η συμμετοχή τους σε τέτοιες εκδηλώσεις, όπως και σε αντίστοιχες σε διάφορα σημεία της πόλης, που πραγματοποιήθηκαν τις ίδιες ώρες χθες το βράδυ», υπογράμμισε ο πρύτανης του ΑΠΘ.

Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Παπαϊωάννου ανέλαβε πρωτοβουλία, ώστε να υπάρξει συντονισμός των ενεργειών με τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας και τις αρμόδιες αρχές της Πολιτείας, για την προώθηση δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των νέων της πόλης, για την απαρέγκλιτη τήρηση των μέτρων πρόληψης της διασποράς του κορωνοϊού και την αποφυγή εκδηλώσεων που μπορεί να επιδεινώσουν την επιδημιολογική εικόνα της πόλης.

  

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM
Δίκη για το τροχαίο στη Βουλή: Προκλητικές μαρτυρίες για τον θάνατο του Ιάσονα Λαλαούνη

Ελλάδα / Δίκη για τροχαίο στη Βουλή: «Η μηχανή έκανε παράνομη προσπέραση» είπε ο συνοδηγός του υπηρεσιακού που σκότωσε τον Ιάσονα Λαλαούνη

«Η ουσία είναι ότι μας έχει δει από 60 μέτρα και δεν κόβει ταχύτητα» είπε ο βασικός μάρτυρας και συνοδηγός του υπηρεσιακού οχήματος επιχειρώντας να μεταθέσει την ευθύνη στον 23χρονο Ιάσονα
NEWSROOM