Ο Στέφανος Κασιμάτης αποχώρησε από την εφημερίδα Καθημερινή, τρεις εβδομάδες μετά την επιφυλλίδα του με ένα σχόλιο για τον Γιώργο Κατρούγκαλο που είχε προκαλέσει αντιδράσεις.

 

Στο σημερινό της φύλλο, η «Καθημερινή» εξέφρασε την λύπη της για την αποχώρηση, ευχαριστώντας τον δημοσιογράφο για την πολυετή συνεργασία, σημειώνοντας ότι δεν πρόκειται για δική της απόφαση.

 

«Ο Στέφανος Κασιμάτης αποφάσισε να διακόψει την συνεργασία του με την «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ». Το γεγονός μας λυπεί ιδιαίτερα και δεν ήταν απόφαση της εφημερίδας. Τον ευχαριστούμε για την συμβολή του όλα αυτά τα χρόνια και ευχόμαστε καλή συνέχεια και επιτυχία.»

 

Η ανακοίνωση στην 16η σελίδα του σημερινού φύλλου της εφημερίδας
Η ανακοίνωση στην 16η σελίδα του σημερινού φύλλου της εφημερίδας

 

Στα τέλη Αυγούστου, ο κ. Κασιμάτης είχε συνοδεύσει άρθρο του με μια φωτογραφία του πρώην υπουργού Εξωτερικών, στο οποίο σχολίαζε την εμφάνισή του:  «Ω, οι μπούκλες! Πού πήγαν οι ασημένιοι βόστρυχοι; Αυτοί που κάποτε (μόλις πριν από έναν χρόνο) σκίαζαν το πλατύ μέτωπο του Κατρούγκαλου! Νομίζω, μπουλντόζα πρέπει να οδηγούσε ο πανδαμάτωρ όταν πέρασε ίσως ήταν και λίγο μεθυσμένος. Ας καταγραφεί, παρακαλώ, η θλιβερή απώλεια ως ακόμη ένα από τα εγκλήματα της Δεξιάς».

 

Το σχόλιο για τα μαλλιά του κ. Κατρούγκαλου
Το σχόλιο για τα μαλλιά του κ. Κατρούγκαλου

 

Όπως έγινε γνωστό, η απώλεια των μαλλιών του κ. Κατρούγκαλου είχε προκληθεί από θεραπεία στην οποία υποβάλλεται καθώς αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα υγείας. Ακολούθησαν πολλές αντιδράσεις που οδήγησαν σε δημόσια συγγνώμη τόσο του κ. Κασιμάτη όσο και της εφημερίδας. 

 

«Στη φωτογραφία της Παρασκευής διέπραξα ένα σοβαρό λάθος, εξαιτίας της αφέλειάς μου. Χρωστώ, ως εκ τούτου, μια συγγνώμη τόσο στον ίδιο τον Γιώργο Κατρούγκαλο όσο και στους αναγνώστες, καθώς δεν εγνώριζα (και ούτε μπορούσα να υποθέσω, εξ ου και η αφέλεια) ότι η απώλεια των μαλλιών του πρώην υπουργού οφείλεται σε θεραπεία στην οποία υποβλήθηκε στις αρχές του μηνός για την αντιμετώπιση ενός προβλήματος υγείας», έγραφε ο κ. Κασιμάτης.

 

«Πληροφορούμαι μάλιστα ότι οι γιατροί του είχαν συστήσει να παραμείνει οικουρών μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου, αλλά στον ίδιο επικράτησε το αίσθημα της υποχρέωσης να παραστεί στη Βουλή, δεδομένου ότι στον ΣΥΡΙΖΑ δεν περισσεύουν οι ειδικοί περί τα ελληνοτουρκικά. Του εύχομαι ολοψύχως καλή δύναμη και καλή ανάρρωση. Να επανέλθει γερός και δυνατός», κατέληγε. 

 

Το μήνυμα της εφημερίδας

 

«Η «Κ» ζητά συγγνώμη από τον κ. Γιώργο Κατρούγκαλο για τη φωτογραφία και το σχόλιο που τη συνόδευε στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας. Όσο και αν είναι προφανές ότι ο αρθρογράφος δεν γνώριζε την περιπέτεια υγείας του κ. Κατρούγκαλου, σημασία έχει ότι πρόκειται για ατόπημα. Το οποίο δεν θα επαναληφθεί.»

 

Η συγγνώμη από τον αρθρογράφο και την εφημερίδα
Η συγγνώμη από τον αρθρογράφο και την εφημερίδα

 

Ο Γιώργος Κατρούγκαλος είχε τότε απαντήσει, μετά το «ντόμινο» σχολίων και αντιδράσεων. «Ίσως βγει κάτι καλό από τη θλιβερή αυτή ιστορία: ένα υγιέστερο δημοσιογραφικό τοπίο, χωρίς κανιβαλισμούς κ δολοφονίες χαρακτήρων».

 

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr