Σε ύφεση η φωτιά στα Καλύβια- Παραμένουν οι ισχυρές δυνάμεις υπό τον φόβο αναζωπυρώσεων

Σε ύφεση η φωτιά στα Καλύβια- Παραμένουν οι ισχυρές δυνάμεις υπό τον φόβο αναζωπυρώσεων Facebook Twitter
Σε ύφεση η φωτιά στα Καλύβια- Παραμένουν οι ισχυρές δυνάμεις υπό το φόβο αναζωπυρώσεων (Eurokinissi)
0

Σε ύφεση βρίσκεται η φωτιά που ξέσπασε χθες στα Καλύβια, σύμφωνα με την Πυροσβεστική.

Υπάρχουν ωστόσο μικρές αναζωπυρώσεις σε διάφορα σημεία που αντιμετωπίζονται άμεσα από τις ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στην περιοχή.

Αυτή την ώρα επιχειρούν στην περιοχή 185 πυροσβέστες με 48 οχήματα, 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, εθελοντές και υδροφόρες ΟΤΑ, ενώ δεν χρειάζεται πλέον να συνδράμουν εναέρια μέσα.

Την ίδια ώρα σύμφωνα με την Αστυνομία, αποκαταστάθηκε πλέον η κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο Λαυρίου και στις οδούς Λαυρίου, Αγίας Ειρήνης.

Σε ύφεση η φωτιά στα Καλύβια- Παραμένουν οι ισχυρές δυνάμεις υπό τον φόβο αναζωπυρώσεων Facebook Twitter
Ερευνάται το ενδεχόμενο εμπρησμού στα Καλύβια

Όπως δήλωσε το πρωί της Πέμπτης στον ΘΕΜΑ 104,6 ο δήμαρχος Σαρωνικού, Πέτρος Φιλίππου «το μέτωπο έχει ελεγχθεί αλλά ο αέρας εξακολουθεί να προκαλεί αναζωπυρώσεις. Υπάρχουν δεκάδες μικρές εστίες που αναζωπυρώνει ο άνεμος. Εμείς λέμε στους κατοίκους να μην έρθουν αν έχουν σπίτια και γιατί δυσκολεύουν το έργο της πυροσβεστικής και γιατί μπορεί να κινδυνεύσουν».

Όσον αφορά τις ζημιές είπε ότι «έχουν καεί κάποια σπίτια, ποιμνιοστάσια και εγκαταστάσεις».

Υπενθυμίζεται ότι η φωτιά ξεκίνησε στη θέση Φέριζα λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι της Τετάρτης και εξαιτίας των ισχυρών ανέμων εντάσεως μέχρι και 9 μποφόρ, πήρε γρήγορα ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Οι διευθύνσεις του αέρα οδήγησαν την πυρκαγιά προς την Ανάβυσσο και την Παλαιά Φώκαια, όπου και κάτοικοι ενημερώθηκαν με μήνυμα από το σύστημα 112 για προληπτική εκκένωση.

Σε ύφεση η φωτιά στα Καλύβια- Παραμένουν οι ισχυρές δυνάμεις υπό τον φόβο αναζωπυρώσεων Facebook Twitter
Μήνυμα για την εκκένωση εστάλη στους κατοίκους των οικισμών Αγ. Παντελεήμονα, Άρη, Αναβύσσου και ΑΤΕ.

Από νωρίς το μεσημέρι της Τετάρτης, όταν εκδηλώθηκε η πυρκαγιά, εκκενώθηκαν 7 οικισμοί, ενώ μηνύματα έστειλε και το 112, για την απομάκρυνση όσων βρίσκονταν στις συγκεκριμένες περιοχές. 

Για τους κατοίκους που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, ο δήμος Σαρωνικού ανακοίνωσε ότι το Κέντρο Υγείας Καλυβίων είναι σε αυξημένη ετοιμότητα, ενώ τα ΚΑΠΗ Αναβύσσου, Σαρωνίδας και Παλαιάς Φώκαιας παραμένουν ανοιχτά για όσους έχουν ανάγκη.

Ακόμη έχει κινητοποιηθεί και ξενοδοχειακή μονάδα επί της Αθηνών-Σουνίου (Alexander Beach Hotel), η οποία βρίσκεται σε ασφαλές σημείο και θα φιλοξενήσει όσους κατοίκους έχουν αναγκαστεί να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους.

Σε ύφεση η φωτιά στα Καλύβια- Παραμένουν οι ισχυρές δυνάμεις υπό τον φόβο αναζωπυρώσεων Facebook Twitter
Η φωτιά ξεκίνησε στη θέση Φέριζα λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι της Τετάρτης και εξαιτίας των ισχυρών ανέμων εντάσεως πήρε γρήγορα ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Με εντολή του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγου Στέφανου Κολοκούρη, κλιμάκιο της διεύθυνσης αντιμετώπισης εγκλημάτων εμπρησμού, μετέβη στην περιοχή του Δήμου Σαρωνικού, για την εξιχνίαση των αιτιών της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM
Δίκη για το τροχαίο στη Βουλή: Προκλητικές μαρτυρίες για τον θάνατο του Ιάσονα Λαλαούνη

Ελλάδα / Δίκη για τροχαίο στη Βουλή: «Η μηχανή έκανε παράνομη προσπέραση» είπε ο συνοδηγός του υπηρεσιακού που σκότωσε τον Ιάσονα Λαλαούνη

«Η ουσία είναι ότι μας έχει δει από 60 μέτρα και δεν κόβει ταχύτητα» είπε ο βασικός μάρτυρας και συνοδηγός του υπηρεσιακού οχήματος επιχειρώντας να μεταθέσει την ευθύνη στον 23χρονο Ιάσονα
NEWSROOM