Αθωώθηκε ο ΛΟΑΤΚΙ ακτιβιστής Ηλίας Γκιώνης: «Απόφαση - ανάχωμα στην αστυνομική βία»

Αθωώθηκε ο ΛΟΑΤΚΙ ακτιβιστής Ηλίας Γκιώνης: «Απόφαση - ανάχωμα στην αστυνομική βία» Facebook Twitter
Ο Ηλίας Γκιώνης είναι γνωστός στη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα τόσο από την ακτιβιστική του δράση όσο και από την drag περσόνα του, την GingerΈλα, στην οποία τον «μύησε» ο φίλος και συγκάτοικός του Ζακ Κωστόπουλος. Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
0

Το Β' Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών αθώωσε τον ακτιβιστή ανθρωπίνων δικαιωμάτων και μέλος της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας Ηλία Γκιώνη για την κατηγορία απειλής και εξύβρισης σε βάρος αστυνομικού.

Παρά την εισαγγελική πρόταση, που ζήτησε την ενοχή του, ο πρόεδρος του δικαστηρίου αποφάσισε την αθώωσή του λόγω αμφιβολιών, λόγω της κατάθεσης του αυτόπτη μάρτυρα που αποδόμησε την κατάθεση του αστυνομικού.

Η απόφαση έγινε δεκτή με χειροκροτήματα από αλληλέγγυους και ο Ηλίας Γκιώνης δήλωσε δικαιωμένος για την απόφαση - ανάχωμα στην αστυνομική βία, σύμφωνα με την Εφημερίδα των Συντακτών.

Η υπόθεση θα βρεθεί ξανά στο εδώλιο καθώς ο κατηγορούμενος έχει μηνύσει τους αστυνομικούς για λόγω και έργω εξύβριση, ψευδή καταμήνυση και κατάχρηση εξουσίας και με βάση τον αντιρατσιστικό νόμο.

Ο δικηγόρος του κατηγορούμενου, Γιώργος Ζήσης, τόνισε ότι «είναι υποχρέωση της δικαιοσύνης να στέκεται στο πλευρό των ατόμων που υφίστανται έκδηλη αστυνομική βία».

Υπενθυμίζεται ότι την Κυριακή 23 Αυγούστου, ο Ηλίας Γκιώνης δέχθηκε ομοφοβική επίθεση από αστυνομικούς στα Εξάρχεια και όταν απάντησε στις προσβολές, συνελήφθη, μεταφέρθηκε στο Α.Τ. Εξαρχείων και του αποδόθηκαν κατηγορίες για απειλή και εξύβριση αστυνομικών οργάνων.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιώργος Λυγγερίδης: Το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία και τα επεισόδια στον Ρέντη

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία του αστυνομικού από χούλιγκαν στον Ρέντη - Τι αποκαλύπτει

Οι σοκαριστικοί διάλογοι: «Πήγαν να σκοτώσουν» και «Θα σας βρούνε όλους κρύους» - Το modus operandi της εγκληματικής ομάδας - 67 συλληφθέντες απολογούνται τώρα - Πιστόλια, πολεμικά φυσίγγια, μαχαίρια, κοκαϊνη βρέθηκαν σε σπίτια συλληφθέντων - Έκαναν την επίθεση στο «Μελίνα Μερκούρη» επειδή δεν υπήρχαν κάμερες
NEWSROOM