Μεγάλη φωτιά στο Σοφικό Κορινθίας- Προληπτική εκκένωση οικισμών

Μεγάλη φωτιά στο Σοφικό Κορινθίας- Προληπτική εκκένωση οικισμών Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI
0

Φωτιά ξέσπασε στο Σοφικό Κορινθίας τα ξημερώματα της Παρασκευής και ήδη έχουν εκκενωθεί τρεις οικισμοί, για προληπτικούς λόγους.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε δασική έκταση, στην περιοχή Άγιος Βλάσης Σοφικού Κορινθίας, στις 02:30 τα ξημερώματα της Παρασκευής. Η φωτιά είναι σε πλήρη εξέλιξη, σε δασικό κομμάτι και στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι, ενώ ήδη έχουν εκκενωθεί οι οικισμοί Κόρφος, Ήλιος και Κιουρκάτι, ανέφεραν στη LiFΟ από το γραφείο Τύπου της πυροσβεστικής. «Στο σημείο που καίει η φωτιά αυτή τη στιγμή, δεν υπάρχει πρόβλημα με οικισμό, η εκκένωση έγινε προληπτικά», ανέφεραν ακόμη.

Μεγάλη φωτιά στο Σοφικό Κορινθίας- Προληπτική εκκένωση οικισμών Facebook Twitter

Ο δήμαρχος Κορίνθου, Βασίλης Νανόπουλος, δήλωσε στον ΣΚΑΪ ότι εκκενώθηκε και το μοναστήρι της Αγίας Μαρίνας. Συνολικά, αναφερόμενος στην εκκένωση, έκανε λόγο για περίπου 2.000 άτομα που βρίσκονται στην περιοχή, κάτοικοι και παραθεριστές.

Για την κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν 88 πυροσβέστες, με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 23 οχήματα. Με το πρώτο φως της ημέρας άρχισαν οι ρίψεις νερού από εναέρια μέσα και επιχειρούν 3 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα. Στο έργο των πυροσβεστών συνδράμουν εθελοντές και υδροφόρες ΟΤΑ.

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς

Σύμφωνα με τον χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, για σήμερα προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) στις εξής περιφέρειες:

Αττικής, Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Εύβοιας, ΠΕ Βοιωτίας), Δυτικής Ελλάδας (ΠΕ Αχαΐας, ΠΕ Ηλείας), Ιονίων Νήσων (ΠΕ Κέρκυρας, ΠΕ Κεφαλονιάς, ΠΕ Ζακύνθου), Πελοποννήσου (ΠΕ Μεσσηνίας), Θεσσαλίας (ΠΕ Μαγνησίας, ΠΕ Σποράδων), Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕ Θεσσαλονίκης, ΠΕ Χαλκιδικής), Βορείου Αιγαίου (ΠΕ Χίου, ΠΕ Σάμου, ΠΕ Ικαρίας) και Νοτίου Αιγαίου (ΠΕ Ρόδου).

Εξάλλου, σχετικό μήνυμα με έκτακτη ειδοποίηση έστειλε την Πέμπτη το 112, ενώ ειδικότερα σε ό,τι αφορά στην Κεντρική Μακεδονία, επιβλήθηκε απαγόρευση κυκλοφορίας στο Σέιχ Σου όπως και στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής, στις περιοχές Μεσονήσι και Κορυφογραμμή, από Κασσανδρινό έως Αγ. Παρασκευή και στη Σιθωνία, στο όρος Δραγουντέλι.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπόθεση Κολωνού: «Ζητώ συγγνώμη που δε μίλησα από την αρχή, φοβόμουν» δηλώνει η 12χρονη

Ελλάδα / Υπόθεση Κολωνού: «Ζητώ συγγνώμη που δε μίλησα από την αρχή, φοβόμουν» δηλώνει η 12χρονη

«Πήγαινα στην πλατεία με το ποδήλατο μου, όπως όλα τα παιδιά της γειτονιάς. Μακάρι να μην είχε εμφανιστεί ποτέ αυτό το τέρας μπροστά μου. Όμως εμφανίστηκε» εξηγεί το παιδί, λίγο πριν την απόφαση της Δικαιοσύνης
NEWSROOM