Κορωνοϊός: Σε ποιες περιοχές τα μπαρ και τα εστιατόρια θα κλείνουν μεσάνυχτα - Λίστα

Κορωνοϊός: Σε ποιες περιοχές τα μπαρ και τα εστιατόρια θα κλείνουν μεσάνυχτα - Λίστα Facebook Twitter
Φωτογραφία GETTY IMAGES
0

Περιορισμούς στο ωράριο καταστημάτων εστίασης (μπαρ, εστιατόρια κ.λπ.) αρκετών περιοχών αποφάσισε η κυβέρνηση, στο πλαίσιο των νέων, έκτακτων μέτρων μετά το χθεσινό ρεκόρ κρουσμάτων κορωνοϊού

Όπως ανακοινώθηκε, με βάση τα στοιχεία και το επιδημιολογικό φορτίο αποφασίστηκε, από τις 11 μέχρι τις 23/8 η απαγόρευση λειτουργίας των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τα μεσάνυκτα μέχρι τις 7 το πρωί στις εξής περιοχές:

- Στις περιφέρειες Κρήτης, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης,
- Στις περιφερειακές ενότητες Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Λάρισας και Κέρκυρας,
- Στους δήμους Μυκόνου, Πάρου, Σαντορίνης, Βόλου, Κατερίνης, Ρόδου, Αντιπάρου, Ζακύνθου, Κω.


Η απαγόρευση δύναται να επεκταθεί σε άλλες περιοχές ή και οριζόντια, ανάλογα με την εξέλιξη των επιδημιολογικών δεδομένων.

Παράλληλα αποφασίστηκε η αναστολή κάθε δημόσιας εκδήλωσης στην οποία οι συμμετέχοντες θα ήταν όρθιοι, σε όλη τη χώρα. Η απόφαση αυτή αφορά και συναυλίες και λοιπές παραστάσεις. 

Χθες, ο ΕΟΔΥ έκανε γνωστό ότι καταγράφηκαν 203 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μέσα σε 24 ώρες. Πρόκειται για νέο ρεκόρ από την ημέρα που καταγράφηκε το πρώτο κρούσμα στην Ελλάδα. Το προηγούμενο είχε καταγραφεί στις 21 Απριλίου, εν μέσω lockdown, όταν είχαν επιβεβαιωθεί 156 κρούσματα.

Πλέον 22 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι και ο αριθμός τους έχει υπερδιπλασιαστεί από τις αρχές του μήνα, αφού την 1η Αυγούστου στις ΜΕΘ νοσηλευόταν δέκα ασθενείς.

Ηλιακή κατανομή

Πέρα όμως από τη γεωγραφική διασπορά των 203 κρουσμάτων, προβληματισμό προκαλεί και η ηλικιακή κατανομή τους. Από τα 203 κρούσματα, 113 ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα των «18-39». Ακολουθεί η ηλιακή ομάδα «40-64» με 72 κρούσματα, ενώ μικρότερη είναι η μετάδοση ανάμεσα στους ηλικιωμένους καθώς μόλις 7 από τα 203 κρούσματα εντοπίστηκαν στις ηλικίες 65 και άνω.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ