Εύβοια: Φίδια, σαύρες και χελώνες κατέληξαν στο Δήλεσι - Δέχθηκαν «ροπαλιές και τσαπιές» καταγγέλλει η ΑΝΙΜΑ

Εύβοια: Φίδια, σαύρες και χελώνες κατέληξαν στο Δήλεσι - Δέχθηκαν «ροπαλιές και τσαπιές» καταγγέλλει η ΑΝΙΜΑ Facebook Twitter
0

Φίδια, σαύρες και χελώνες βρέθηκαν στο Δήλεσι μετά τις πλημμύρες στην Εύβοια, με την ΑΝΙΜΑ να καταγγέλλει πως πολλά από τα ζώα δέχθηκαν φονικά χτυπήματα από μερικούς κατοίκους. 

«Μια φοβερή εικόνα αντίκρισαν φίλοι σήμερα το πρωί στην παραλία Πλάκα του Δηλεσίου, και μας έστειλαν μηνύματα και φωτογραφίες: Ένας τεράστιος όγκος φερτών υλικών, από την πλημμυρισμένη ταλαίπωρη Εύβοια, ξεβράστηκε στην παραλία, σε όλο το μήκος της ακτής. Μαζί με τα κλαριά και τους κορμούς, εκατοντάδες φίδια, σαύρες, χελώνες, ανέφερε η ΑΝΙΜΑ σε ανάρτηση στην οποία προχώρησε το βράδυ της Κυριακής. 

«Τα δυστυχή φίδια, μαζί και άποδες σαύρες, μόλις κατάφερναν να βγουν ζωντανά στην ακτή δέχονταν ροπαλιές και τσαπιές από κάποιους κατοίκους, που θεωρούσαν ότι έτσι προφυλάσσουν το χωριό από τα υποτιθέμενα επικίνδυνα ζώα», σημειώνει χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας ότι ενημέρωσε Ελληνική Ερπετολογική Εταιρεία και μέλη των δύο φορέων έσπευσαν στο σημείο. 

«Δυστυχώς πάρα πολλά φίδια και σαύρες είχαν ήδη σκοτωθεί αλλά προλάβαμε και σταματήσαμε το κακό. Στο σημείο έφτασε και το δασαρχείο Θηβών, που ειδοποιήθηκε από την ΑΝΙΜΑ. Διασώθηκαν πολλά ζώα που θα επιστραφούν άμεσα στον τόπο τους από μέλη της Ερπετολογικής» αναφέρει, προσθέτοντας πως το πιο σημαντικό είναι ότι η παρουσία των ανθρώπων μας, που προσπαθούσαν να σταματήσουν τους άσκοπους φόνους, συγκίνησε και κινητοποίησε πολλούς κατοίκους, που γρήγορα προστέθηκαν στους διασώστες.

Κάποια τραυματισμένα ζώα θα μεταφερθούν αύριο στον σταθμό της ΑΝΙΜΑ.

«Μαθαίνουμε ότι ίδια εικόνα υπάρχει στο Χαλκούτσι και σε άλλα σημεία της ακτογραμμής. Κάνουμε έκκληση στους κατοίκους να μην πειράξουν αυτά τα άκακα πλάσματα. Σημειώνουμε ότι, όπως μας είπε η Μαρία Δημάκη από την Ερπετολογική, ανάμεσα στα εκατοντάδες ερπετά που ξεβράστηκαν δεν είδε ούτε μία οχιά», καταλήγει η ανάρτηση. 

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ