Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί σοκολάτα υγείας από την αγορά

Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί σοκολάτα υγείας από την αγορά Facebook Twitter
0

Ο ΕΦΕΤ ανακοίνωσε την ανάκληση σοκολάτας υγείας από την αγορά, καθώς ανιχνεύθηκε παρουσία αλλεργιογόνου ουσίας.

Πρόκειται για το προϊόν «Σοκολάτα υγείας ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΓΕΥΣΕΩΝ ΧΡΥΣΟ» σε συσκευασία 100 γρ., με ημερομηνία ελάχιστης διατηρησιμότητας 12-2020.

Συγκεκριμένα, ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας του ΕΦΕΤ, στο πλαίσιο επίσημου ελέγχου για αλλεργιογόνες ουσίες, διενήργησε δειγματοληψία στη σοκολάτα υγείας και σε συνέχεια εργαστηριακού ελέγχου του δείγματος που πραγματοποιήθηκε στην Α΄ Χημική Υπηρεσία Αθηνών (Τμήμα Β΄) του Γενικού Χημείου του Κράτους, ανιχνεύτηκε η παρουσία αλλεργιογόνου ουσίας (καζεΐνη γάλακτος), η οποία δεν δηλώνεται στην επισήμανση.

Ο ΕΦΕΤ ζήτησε την άμεση ανάκληση/απόσυρση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας του προϊόντος από την αγορά και ήδη είναι σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Παράλληλα, στην ανακοίνωση ο ΕΦΕΤ καλεί τους καταναλωτές, που είναι αλλεργικοί στην καζεΐνη και έχουν ήδη προμηθευτεί το προϊόν, να μην το καταναλώσουν.

Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί σοκολάτα υγείας από την αγορά Facebook Twitter
Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί σοκολάτα υγείας από την αγορά Facebook Twitter
Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέμπη: Πειθαρχική έρευνα κατά εισαγγελίας Λάρισας σχετικά με το «μπάζωμα»

Ελλάδα / Αρειος Πάγος: Πειθαρχική έρευνα για εισαγγελέα που απέρριψε τον έλεγχο δύο υφυπουργών στην υπόθεση των Τεμπών

Η εισαγγελέας που ελέγχεται ήταν υποχρεωμένη να στείλει αμελλητί στη Βουλή τη μήνυση των συγγενών κατά των υφυπουργών Χρήστου Τριαντόπουλου και Ζωής Ράπτη
NEWSROOM