Στην Αττάλεια παραμένει το Oruc Reis - Σε πλήρη ανάπτυξη στο Αιγαίο ο ελληνικός στόλος

Στην Αττάλεια παραμένει το Oruc Reis - Σε πλήρη ανάπτυξη στο Αιγαίο ο ελληνικός στόλος Facebook Twitter
0

Στην Αττάλεια παραμένει το Ορούτς Ρέις συνοδευόμενο από δύο φρεγάτες μέσα στο λιμάνι, τη στιγμή που ο ελληνικός στόλος βρίσκεται σε πλήρη ανάπτυξη στο Αιγαίο, παρακολουθώντας στενά τις κινήσεις της Τουρκίας.

Όλες οι ελληνικές δυνάμεις βρίσκονται σε κομβικές θέσεις στο Αιγαίο ώστε να παρακολουθούν κάθε κίνηση των τουρκικών πλοίων.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, αυτές τις μέρες στη Μεσόγειο θα βρίσκονται δυνάμεις κρατών μελών του ΝΑΤΟ. Από τη μια, μια γαλλική φρεγάτα η οποία βρίσκεται στην Κύπρο και πλέει στα ανοιχτά της Λάρνακας, από την άλλη το αμερικανικό αεροπλανοφόρο Αϊζενχάουερ, το οποίο θα συνοδεύεται από 12 πολεμικά πλοία, και θα διασχίζει τη ΝΑ Μεσόγειο για περίπου δύο ημέρες, από σήμερα το βράδυ μέχρι και τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Άλλωστε, όπως είχε τονίσει νωρίτερα ο Σύμβουλος Ασφαλείας του πρωθυπουργού, Αλέξης Διακόπουλος, όσο ισχύει η τουρκική Navtex και τα τουρκικά πλοία δεν έχουν επιστρέψει στις βάσεις τους «είμαστε σε μια επιφυλακή», επαναλαμβάνοντας πως δεν «βλέπει» κλιμάκωση αλλά μάλλον η κατάσταση τείνει προς αποκλιμάκωση.

«Αυτή τη στιγμή υλοποιείται ένας σχεδιασμός, ο οποίος αποτελεί και λειτουργεί ως μοχλός πίεσης για τη χώρα μας. Βέβαια, η Τουρκία γνωρίζει πως δεν έχει το διεθνές δίκαιο με το μέρος της και για αυτό προσπαθεί να φέρει τη χώρα μας σε μια καθαρά πολιτική συζήτηση», ανέφερε ο κ. Διακόπουλος.

Όσον αφορά το ενδεχόμενο δημιουργίας ενός θερμού επεισοδίου ο ίδιος απάντησε «πως τέτοιες συζητήσεις που ήδη γίνονται δεν έχουν δυσάρεστες καταλήξεις», ενώ για το τι θα συμβεί αν η γειτονική χώρα παραβιάσει τα υδάτινα σύνορα της χώρας μας ήταν κατηγορηματικός: «Θα αντιδράσουμε όπως ήδη έχουμε διαμηνύσει σε όλους τους τόνους, ακόμα και στρατιωτικά, αν και θεωρούμε πως κάτι τέτοιο δεν θα χρειαστεί».

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ