Βασίλης Μάγγος: Το πόρισμα του ιατροδικαστή για το θάνατο του 26χρονου φοιτητή από τον Βόλο

Βασίλης Μάγγος: Το πόρισμα του ιατροδικαστή για το θάνατο του 26χρονου φοιτητή από τον Βόλο Facebook Twitter
0

Ανακοινώθηκε το ιατροδικαστικό πόρισμα για τον θάνατο του 26χρονου φοιτητή Βασίλη Μάγγου από το Βόλο.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες που επικαλείται το τοπικό magnesianews.gr, η ιατροδικαστής Ελένη Καλύβα πραγματοποίησε τη νεκροτομή παρουσία Εισαγγελέα αλλά και παρουσία τεχνικού συμβούλου της οικογένειας και ο θάνατος αποδόθηκε σε οξύ πνευμονικό οίδημα.

Θα ακολουθήσουν τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων, τα οποία χρειάζονται περισσότερο χρόνο.

O αιφνίδιος θάνατος του 26χρονου Βασίλη Μάγγου στο σπίτι του στον Βόλο, ήρθε έναν μήνα μετά από τις καταγγελίες του ίδιου πως είχε πέσει θύμα αστυνομικής βίας, με κακώσεις σε ζωτικά του όργανα. Βίντεο από το περιστατικό είχε κάνει τον γύρο του διαδικτύου. 

Εν τω μεταξύ, δική της ιατροδικαστική εξέταση ελπίζει πως θα πραγματοποιήσει η οικογένεια του Βασίλη Μάγγου, με τον πατέρα του 26χρονου να εκφράζει προκαταβολικά δυσπιστία για τα αποτελέσματα της νεκροψίας–νεκροτομής από την Ιατροδικαστική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης.

Μιλώντας στην κρατική τηλεόραση, ο πατέρας του νεαρού είπε: «Ελπίζουμε να γίνει σεβαστό και δεκτό το αίτημά μας να παραστεί και από τη δική μας την πλευρά πραγματογνώμονας στην ιατροδικαστική εξέταση. Αν και δεν τους έχω καμία εμπιστοσύνη, ειδικά στον κ. Χρυσοχοΐδη, ο οποίος έδειξε πολύ γρήγορα την ευαισθησία του και έβγαλε το πόρισμα ήδη. Περίμενα να δω την ευαισθησία του κ. Χρυσοχοΐδη όταν σε όλα τα ΜΜΕ έπαιζε το βίντεο με τον άγριο ξυλοδαρμό του γιου μου, αλλά για αυτό τήρησε σιγή ιχθύος. Δεν τους έχω καμία απολύτως εμπιστοσύνη»

Πριν από ένα μήνα, ο νεαρός φοιτητής είχε καταγγείλει τον άγριο ξυλοδαρμό του από αστυνομικούς κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης αλληλεγγύης στους συλληφθέντες της μεγάλης διαμαρτυρίας κατά της καύσης σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ – Lafarge.

Η καταγγελία του φοιτητή

 

«Μια διμοιρία ΟΠΚΕ και μια ΜΑΤ, στοχευμένα και συγκεκριμένα για μένα, μιας και με γνωρίζουν, ήρθαν τρέχοντας κατά πάνω μου και ξεκίνησαν να με βαράνε αναίτια, δολοφονικά, απάνθρωπα κι αλύπητα. Με χτυπούσαν μέχρι που δεν μπορούσα να πάρω ανάσα, γιατί είχα χτυπηθεί άσχημα στα πλευρά.», έγραφε στο Facebook.

«Όταν (σ.σ. μέσα στο Α.Τ.) ζήτησα λίγο νερό, στην αρχή δεν μου δίνανε κι έπειτα με βάλανε να πιω από έναν καταψύκτη που έτρεχε σταγόνα-σταγονα το νερό και μάλιστα από κάτω προς τα πάνω. Εγώ εντωμεταξύ να 'μαι σακάτης, κατάκοιτος και να μην μπορώ να πάρω τα πόδια μου. Και αφού διασκέδασαν όλοι μαζί πάνω μου, με ρίξανε στο κρατητήριο. Τελικά με βγάλανε, αφού τους άκουσα να λένε πως αν με κρατούσαν θα έπρεπε να με παν και νοσοκομείο».

Η περίπτωσή του φοιτητή είχε απασχολήσει έντονα τα μέσα ενημέρωσης. Τον ξυλοδαρμό του είχε καταγγείλει επίσης ο πατέρας του, ενώ η Λαϊκή Συνέλευση κατά της Καύσης Σκουπιδιών είχε δημοσιεύσει βίντεο με την επίθεση που δέχθηκε από αστυνομικούς σε δημόσια θέα.

«Ο νεαρός χτυπήθηκε άγρια μπροστά στα μάτια περαστικών στο κέντρο του Βόλου και οδηγήθηκε στην Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας. Μέσα στο αμάξι που τον μετέφερε σύμφωνα με μαρτυρία του πατέρα του οι αστυνομικοί συνέχιζαν να τον χτυπούν και να τον βρίζουν. Το ξύλο συνεχίστηκε στο κτήριο της αστυνομικής διεύθυνσης, όπως και οι βωμολοχίες. Τον χτύπησαν αλύπητα σπάζοντας τα πλευρά του μέχρις σημείου ο νεαρός να φωνάζει "δεν μπορώ να αναπνεύσω», είχε σχολιάσει τότε η παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης Βόλου.

Λίγες μέρες αργότερα, ο 27χρονος είχε κάνει ανάρτηση λέγοντας πως ζωτικά του όργανα έχουν υποστεί κακώσεις, αλλά η κατάστασή του βελτιώνεται.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καθηγητής του «Αττικόν» για την υπόθεση Καλλιάνου: Εισαγωγή στη ΜΕΘ θα ήταν ανεπίτρεπτη διακριτική μεταχείριση

Ελλάδα / Καθηγητής του «Αττικόν» για την υπόθεση Καλλιάνου: Εισαγωγή στη ΜΕΘ θα ήταν ανεπίτρεπτη διακριτική μεταχείριση

Οι ιατροί προσπάθησαν να αντιμετωπίσουν τα πολλαπλά προβλήματα της υγείας του ασθενούς, δηλώνει ο καθηγητής Αγγειοχειρουργικής από το Αττικόν
NEWSROOM