Βροχές, καταιγίδες αλλά και χαλάζι αναμένονται τις επόμενες ώρες, σύμφωνα με την πρόγνωση καιρού του Meteo, που έδωσε στη δημοσιότητα χάρτες με τις περιοχές που θα «χτυπήσουν» τα φαινόμενα.

 

Η έντονη αστάθεια του καιρού συνεχίζεται και σήμερα, Τρίτη, καθώς θα εκδηλωθούν τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που σε ορισμένες περιπτώσεις θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και αυξημένη ηλεκτρική δραστηριότητα. 

 

Το Meteo, του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, έδωσε στη δημοσιότητα προγνωστικό χάρτη στον οποίο αποτυπώνονται οι εκτιμώμενες βροχοπτώσεις κατά το διάστημα 14:00 - 17:00 καθώς και οι περιοχές όπου εκτιμάται ότι θα εκδηλωθούν χαλαζοπτώσεις.

 

 

 

Παράλληλα, έντονη κεραυνική δραστηριότητα αναμένεται τις μεσημεριανές και βραδινές ώρες σήμερα. Το Meteo δημοσίευσε χάρτες, που παρουσιάζουν τη δραστηριότητα που αναμένεται να εκδηλωθεί, σύμφωνα με το σύστημα TALOS.

 

 

 

 

 

Εξάλλου, σε ισχύ είναι το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού της ΕΜΥ. Σύμφωνα με αυτό, σήμερα αναμένονται βροχές, καταιγίδες και πρόσκαιρα ισχυροί άνεμοι στην κεντρική Μακεδονία και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και κυρίως την Πελοπόννησο.