Ψευτογιατρός: Νέα έρευνα στο σπίτι του - Οι αρχές ψάχνουν για σημειώσεις, θυρίδες και χρήματα

Ψευτογιατρός: Νέα έρευνα στο σπίτι του - Οι αρχές ψάχνουν για σημειώσεις, θυρίδες και χρήματα Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Νέα έρευνα πραγματοποίησαν στο σπίτι του ψευτογιατρού, Νίκου Κοντοστάθη, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αττικής.

Έπειτα από εντολή του ανακριτή οι αστυνομικοί έκαναν έφοδο στην πολυτελή οικία του κατηγορούμενου, ψάχνοντας παντού για τα χρήματα που φέρεται να είχε πάρει από τα θύματά του ο 47χρονος «Νίκος Κόντος», όπως συστηνόταν.

Οι αστυνομικοί φέρεται να αναζήτησαν νέα στοιχεία αλλά και σημειώσεις και καταλόγους που αφορούσαν στη δράση του ψευτογιατρού. 

Ωστόσο, σύμφωνα με το Έθνος, μέχρι στιγμής έχει εντοπιστεί μόνο μια καραμπίνα, η οποία και έχει κατασχεθεί. Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται και για την ενδεχόμενη ύπαρξη θυρίδων ή κρυψώνων σε άλλα κρησφύγετα, όπου μπορεί να βρίσκονται τα χρήματα.

Παράλληλα, η ΕΛ.ΑΣ. ψάχνει και για τυχόν θύματα του «Νίκου Κοντού» και στην Κύπρο. Μέχρι την Παρασκευή το βράδυ είχαν ληφθεί 11 καταθέσεις από άτομα που έπεσαν θύματα του 47χρόνου, ενώ οι καταγγελίες ξεπερνούν τις 60.

Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις για την δράση του

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, ένας συγγενής αρχηγού πολιτικού κόμματος, είναι ακόμα ένα θύμα του δήθεν γιατρού. Ο κουνιάδος αρχηγού πολιτικού κόμματος, έδωσε 98.000 ευρώ στον «Κόντο», που θα εξάλειφε το 82% της αναπηρίας του μετά από ατύχημα που είχε με αλεξίπτωτο πλαγιάς. Για να γίνει πιο πιστευτός του έλεγε πως, θα τον κάνει να παίξει μπάλα.

«Κάποια στιγμή βρήκα ένα νευροχειρουργό (αυτόν που υποσχέθηκε ο Κόντος ότι θα τον κάνει Ταξίαρχο της ΕΛ.ΑΣ.), τον Μάρτιο του 2018. Εργαζόταν σε ιδιωτική κλινική. Πριν το γραφείο του, όταν πήγα, ήταν ο Κόντος. Με έπεισε σε τέτοιο σημείο που μέχρι και το χέρι του φίλησα, όταν μου είπε ότι είναι ορθοπεδικός με σπουδές σε Ελβετία και Αμερική, και μπορεί να με κάνει απολύτως καλά. Μην ανησυχείς θα σε κάνω να παίζεις μπάλα, μου έλεγε», είπε το θύμα του απατεώνα.Το θύμα πείστηκε σε τέτοιο βαθμό από τον απατεώνα που του έταξε ένα σπίτι σε περίπτωση που γίνει καλά.

«Μία τυχαία συνάντηση που είχαμε ήταν όταν βρισκόμουν στο Κολωνάκι σε ένα καφέ με ένα φίλο, εκείνος βρισκόταν στο διπλανό τραπέζι και συνομιλούσε με κάποιο ζευγάρι. Μου, είπε εγώ είμαι έχω στην Ελβετία μία κλινική, μου έλεγε θεωρίες, είχε μεγάλο ποίημα ο άνθρωπος», δήλωσε στον ΣΚΑΪ θύμα του ψευτογιατρού.

Όπως λέει το θύμα του, ο 47χρονος διέκρινε την αγωνία και την αγανάκτηση στους ασθενείς και εκμεταλλευόταν τον πόνο τους για να τους αποσπάσει χρήματα. «Μου λέει για να το επισπεύσουμε και να το προχωρήσουμε θα πρέπει να μου δώσεις μου λέει 1.500 ευρώ. Εκείνη την ώρα σε πιάνει σε κάποια στιγμή αδυναμίας και ανάγκης και όταν βλέπεις πως είναι καλοντυμένος και έχει φτιάξει μία ωραία βιτρίνα, υπάρχει περίπτωση να την πατήσεις.

Ανάμεσα στα θύματα του ψευτογιατρού Νίκου Κοντοστάθη υπήρξε και μια 35χρονη γυναίκα, η οποία έπασχε από καρκίνο του μαστού. Σύμφωνα με τον δικηγόρο Στέλιο Σούρλα, ο οποίος μίλησε στο «ΘΕΜΑ», η γυναίκα γνωρίστηκε με τον Κοντοστάθη την έπεισε να σταματήσει τον τρίτο κύκλο χημειοθεραπειών που έκανε και να ακολουθήσει τη δική του αυστηρή διατροφή, ενώ κατά τη διάρκεια της «θεραπείας» τής έκανε έξι ενέσεις που, όπως της είπε, έρχονταν «κατευθείαν από το Βατικανό». Μάλιστα, γι' αυτές τις ενέσεις και τη «θεραπευτική αγωγή» η οικογένειά της κατέβαλε περισσότερα από 60.000 ευρώ στον 47χρονο κατηγορούμενο. Η γυναίκα τελικά έχασε τη μάχη με τον καρκίνο.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM
Δίκη για το τροχαίο στη Βουλή: Προκλητικές μαρτυρίες για τον θάνατο του Ιάσονα Λαλαούνη

Ελλάδα / Δίκη για τροχαίο στη Βουλή: «Η μηχανή έκανε παράνομη προσπέραση» είπε ο συνοδηγός του υπηρεσιακού που σκότωσε τον Ιάσονα Λαλαούνη

«Η ουσία είναι ότι μας έχει δει από 60 μέτρα και δεν κόβει ταχύτητα» είπε ο βασικός μάρτυρας και συνοδηγός του υπηρεσιακού οχήματος επιχειρώντας να μεταθέσει την ευθύνη στον 23χρονο Ιάσονα
NEWSROOM