Ο «Μεγάλος Περίπατος της Αθήνας» σε διεθνή ΜΜΕ

Ο «Μεγάλος Περίπατος της Αθήνας» σε διεθνή ΜΜΕ Facebook Twitter
Φωτογραφία: EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
0

Το ενδιαφέρον διεθνών ΜΜΕ έχει προσελκύσει τελευταίες ημέρες ο Μεγάλος Περίπατος της Αθήνας αλλά και οι αλλαγές που πραγματοποιούνται στην πόλη. 

«Η Νέα Αθήνα» είναι ο τίτλος της γερμανικής εφημερίδας Badische Zeitung στο αφιέρωμα της για την Ελληνική πρωτεύουσα που αναφέρεται στα σχέδια του Δήμου. 

Al Jazeera: H Αθήνα φιλοδοξεί να γίνει μια πιο πράσινη πόλη

Το διεθνές δίκτυο Al Jazeera σε εκτενή ανταπόκριση του από την Αθήνα αναφέρει μεταξύ άλλων ότι η Αθήνα φιλοδοξεί να γίνει μια πιο πράσινη πόλη με περισσότερο διαθέσιμο χώρο για τους πεζούς και τα ποδήλατα. Επισημαίνει ότι η κεντρική ιδέα είναι η δημιουργία ενός Μεγάλου Περιπάτου και τονίζει ότι δημιουργούνται 7 χιλιόμετρα νέων πεζοδρόμων και 3 χιλιόμετρα νέων ποδηλατοδρόμων.

Αναφέρει επίσης ότι η σύλληψη της ιδέας αυτής είχε γίνει πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 και υλοποιήθηκε εν μέρει (π.χ. Διονυσίου Αρεοπαγίτου κάτω από την Ακρόπολη), ωστόσο δεν είχε ολοκληρωθεί ποτέ μέχρι σήμερα.

Η Ομόνοια στο επίκεντρο δύο γερμανικών εφημερίδων 

Η πανδημία αλλάζει την Αθήνα προς το καλύτερο, επισημαίνουν, δύο γερμανικές εφημερίδες (Badische Zeitung και Rheinische post) οι οποίες αφού αναφέρονται στην νέα εικόνα της Ομόνοιας με το σιντριβάνι.

Η Ομόνοια έχει μια μεγάλη ιστορία, ήταν η καρδιά της ελληνικής μητρόπολης. Αλλά στα προηγούμενα χρόνια οι Αθηναίοι και οι επισκέπτες απέφευγαν αυτόν τον παραμελημένο τόπο και τη γύρω περιοχή. Τώρα η Ομόνοια μπορεί να γίνει ένα ζωντανό σταυροδρόμι, ένα νέο κέντρο μιας πόλης που αλλάζει. 

Ο «Μεγάλος Περίπατος της Αθήνας» σε διεθνή ΜΜΕ Facebook Twitter

Μεταξύ άλλων αναφέρεται πως ο Κώστας Μπακογιάννης που ανέλαβε δήμαρχος τον περασμένο Σεπτέμβριο, έχει «πολλά πλάνα» για την πόλη του. Πεζόδρομοι και ποδηλατόδρομοι μήκους 6,8 χμ θα δημιουργηθούν. 50.000 τμ θα αποδοθούν σε πεζούς και ποδηλάτες. Στο ίδιο άρθρο επισημαίνεται πως, η πόλη των 4 εκατομμυρίων κατοίκων έχει αναπτυχθεί χαοτικά τις περασμένες δεκαετίες και ο δήμος θέλει να την κάνει πιο «ανθρώπινη».

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ