Κορωνοϊός στην Ελλάδα: 97 νέα κρούσματα από την Πέμπτη και 182 θάνατοι συνολικά

Κορωνοϊός στην Ελλάδα: 97 νέα κρούσματα από την Πέμπτη και 182 θάνατοι συνολικά Facebook Twitter
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
0

Ενενήντα επτά νέα κρούσματα του κορωνοϊού καταγράφηκαν στη Ελλάδα, από τη τελευταία δημοσιευμένη έκθεση του ΕΟΔΥ, η οποία αναρτήθηκε στον σχετικό ιστότοπο την προηγούμενη Πέμπτη. 

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σήμερα ο ΕΟΔΥ έκανε γνωστό ότι επαναφέρει την καθημερινή, γραπτή ενημέρωση για την πορεία του κορωνοϊού στη χώρα.

Από τα 97 κρούσματα, τα 30 αφορούν ταξιδιώτες από το εξωτερικό, και τα 29 εντοπίστηκαν στο πλαίσιο οργανωμένων μαζικών ελέγχων στην Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3049, εκ των οποίων το 55.2% αφορά άνδρες. 690 κρούσματα (22.6%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1735 (56.9%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Δέκα ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 75 ετών. 4 (40.0%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 80.0% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 115 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 2 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 182 θανάτους συνολικά στη χώρα. 55 (30.2%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.6% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

Ελλάδα / Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

«Δεν φταις εσύ», ανέφερε ο μετεωρολόγος για τον Άδωνι Γεωργιάδη και αποκαλύπτει όλο το παρασκήνιο για την καθυστερημένη εισαγωγή του πατέρα του στη ΜΕΘ
NEWSROOM