Μολότοφ και χημικά έξω από την αμερικάνικη πρεσβεία στο περιθώριο της πορείας αλληλεγγύης για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ. 

 

Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα, μολότοφ έπεσαν κοντά στο προαύλιο της πρεσβείας.

 

Με εντολή της αστυνομίας οι σταθμοί του μετρό «Ευαγγελισμός» και «Μέγαρο Μουσικής» θα παραμείνουν κλειστοί  καθώς εξελίσσεται η κινητοποίηση ενώ κλειστοί είναι και οι δρόμοι γύρω από την Αμερικάνικη Πρεσβεία, όπου σημειώνονται επεισόδια με μολότοφ και ρίψεις χημικών.

 

Οι διαδηλωτές υπολογίζονται στους 2.000. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις παραμένουν έξω από την αμερικάνικη πρεσβεία όπου υπάρχουν τουλάχιστον 10 κλούβες των ΜΑΤ.

 

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ομάδα νεαρών που βρισκόταν στο τέλος της πορείας άρχισαν να πετούν μολότοφ και πέτρες προς τις δυνάμεις της αστυνομίας, η οποία απάντησε με χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδες κρότου – λάμψης.

 

 

Στη Θεσσαλονίκη, η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στο άγαλμα Βενιζέλου.

 

 

 

«Δεν ήταν μόνο ο δολοφονημένος αφροαμερικανός που δεν "μπορούσε να αναπνεύσει". Σήμερα οι δυνάμεις του κεφαλαίου και οι πολιτικοί τους εκπρόσωποι, κόβουν την ανάσα στα εκατομμύρια των εργατών, της νεολαίας, των ανέργων και των φτωχών, των μεταναστών, των αστέγων, των ανασφάλιστων», αναφέρει στο κάλεσμά της η ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

 

 

 

«Αγώνας για ελευθερία – ισότητα – δικαιοσύνη για τον Τζορτζ Φλόιντ και όλα τα θύματα του ρατσιστικού κατασταλτικού κράτους στις ΗΠΑ και παντού», είναι το σύνθημα στο κοινό κάλεσμα οργανώσεων, όπως Αριστερή Ανασύνθεση, Διεθνιστική Εργατική Αριστερά, Σύγχρονο Κομμουνιστικό Σχέδιο, Συνάντηση για μία Αντικαπιταλιστική και Διεθνιστική Αριστερά κ.α.