Κλειστά 8 στα 10 ξενοδοχεία την πρώτη ημέρα επανεκκίνησης: «Τα πρωτόκολλα κοστίζουν»

Κλειστά 8 στα 10 ξενοδοχεία την πρώτη ημέρα επανεκκίνησης: «Τα πρωτόκολλα κοστίζουν» Facebook Twitter
0

Με νέα πρωτόκολλα ασφαλείας και αυστηρούς κανόνες υγιεινής άνοιξαν χθες όσα ξενοδοχεία 12μηνης διάρκειας θεωρούν ότι μπορούν, αυτή την εποχή, να συντηρήσουν έναν επαρκή κύκλο εργασιών.

Τα περισσότερα, ωστόσο, και συγκεκριμένα 8 στα 10, παρέμειναν κλειστά, αναμένοντας μεταξύ άλλων την απελευθέρωση των πτήσεων προς την Ελλάδα, στις 15 Ιουνίου.

Μόλις 1500 με 2000 ξενοδοχεία 12μηνης λειτουργίας άνοιξαν εκ νέου χθες, δήλωσε ο Πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, Γρηγόρης Τάσιος, μιλώντας στο MEGA. Ως εκ τούτου, το 80% των ξενοδοχείων παραμένουν κλειστά.

Σύμφωνα με τον κ. Τάσιο, η έλλειψη τουριστών όσο και το κόστος των υγειονομικών πρωτοκόλλων αποτελούν τροχοπέδη για πολλά ξενοδοχεία.

«Για να είμαστε ασφαλής πρέπει να συμμορφωθούμε με το πρωτόκολλο. Χρειάζεται γιατρός και κοστολόγηση για να λειτουργείς με καλύτερα δεδομένα. Τα πρωτόκολλα κοστίζουν. Περί τα 1000 ευρώ μηνιαίως χρειάζεται ένας γιατρός» ανέφερε σχετικά.

Όσον αφορά την τουριστική κίνηση, εκτίμησε ότι ενδεχομένως να αρχίσει ο ερχομός τουριστών οδικώς μετά τις 15/6 στην βόρεια Ελλάδα και στην υπόλοιπη Ελλάδα από τις αρχές Ιουλίου.

Τέλος, οι τιμές στα ξενοδοχεία θα κυμαίνονται περίπου όπως οι περσινές, ωστόσο, όπως διεμήνυσε ο κ. Τάσιος θα υπάρξουν πακέτα προσφοράς.

Επόμενο στάδιο είναι το άνοιγμα των εποχικών ξενοδοχείων στις 15 Ιουνίου.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ