Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο έγινε την Τρίτη στο κέντρο της Αθήνας, κατά του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας.

 

«Αυτό το νομοσχέδιο να μην κατατεθεί» ήταν το κεντρικό σύνθημα του συλλαλητηρίου. Το νομοσχέδιο αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή τις επόμενες εβδομάδες Στην κινητοποίηση συμμετείχαν εκπαιδευτικοί (ΔΟΕ, ΟΛΜΕ, ΟΙΕΛΕ), φοιτητικοί σύλλογοι αλλά και μαθητές. Αρχικά συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια και στη συνέχεια έκαναν πορεία μέχρι τη Βουλή.

 

EUROKINISSI
EUROKINISSI

 

Εκτός από την απόσυρση του νομοσχεδίου, ζητούσαν να μην εφαρμοστεί η ρύθμιση που έφερε αλλαγές στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση, με την οποία επιτρέπεται η ζωντανή μετάδοση των μαθημάτων από τις τάξεις, για τους μαθητές που είναι στο σπίτι. «Το ριάλιτι δεν είναι για σχολεία, τις κάμερες να βάλετε μέσα στα υπουργεία», ήταν η φράση που σχημάτισαν συγκεντρωμένοι.

 

EUROKINISSI
EUROKINISSI

 

EUROKINISSI
EUROKINISSI

 

«Υπουργείο Παιδείας, κυβέρνηση και μεγάλος αριθμός σχολαρχών κλείνουν τ' αυτιά στη φωνή των χιλιάδων δημόσιων και ιδιωτικών εκπαιδευτικών που διαδήλωσαν δυναμικά στις 13 Μαΐου για να στηρίξουν το δημόσιο σχολείο και το κοινωνικό αγαθό της εκπαίδευσης κι ανοίγουν τις κάμερες αναμετάδοσης των μαθημάτων, αγνοώντας τους νόμους περί προστασίας προσωπικών δεδομένων και τις παιδαγωγικές αρχές», αναφέρουν μεταξύ άλλων η ΔΟΕ και η ΟΙΕΛΕ σε ανακοίνωση τους.

 

EUROKINISSI
EUROKINISSI

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr