Εστάλη χθες από το υπουργείο Παιδείας η εγκύκλος με τις νέες προϋποθέσεις λειτουργίας των σχολείων από την προσεχή Δευτέρα, βάσει των μέτρων κατά της διασποράς του κορωνοϊού.

 

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής, οι μαθητές θα κάθονται ζιγκ-ζαγκ στη διάταξη των θρανίων ενώ τα διαλείμματα θα γίνονται σε διαφορετικές ώρες για την αποφυγή συνωστισμών.

 

Συγκεκριμένα, όπως ορίζεται από το υπουργείο, οι μαθητές θα πηγαίνουν εναλλάξ στο σχολείο ώστε να τηρηθεί ο όρος των 15 μαθητών στην αίθουσα ενώ σε κάθε θρανίο θα κάθεται ένας μαθητής, όχι ο ένας πίσω από τον άλλον, αλλά διαγώνια, με τη μεταξύ τους απόσταση σε τουλάχιστον 1,5 μέτρο.

 

Το υπουργείο προτείνει εναλλάξ διαλείμματα, με την έξοδο των μαθητών να γίνεται σταδιακά, αλλά και διαφορετικούς χώρους στον προαύλιο χώρο για τους μαθητές κάθε τμήματος . Κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων, θα γίνεται φυσικός αερισμός των αιθουσών.

 

 

 

Υπενθυμίζεται πως από σήμερα έως και την Πέμπτη 14 Μαΐου, οι υποψήφιοι θα πρέπει να προσέλθουν στο λύκειό τους για να επιβεβαιώσουν και να υπογράψουν την Αίτηση-Δήλωση (ΑΔ) για τις πανελλαδικές εξετάσεις. 

 

Με πληροφορίες από Καθημερινή

 

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr