Επιστροφή στα σχολεία: «Ζιγκ-ζαγκ» οι μαθητές στα θρανία - Η εγκύκλιος του υπ.Παιδείας

Επιστροφή στα σχολεία: «Ζιγκ-ζαγκ» οι μαθητές στα θρανία - Η εγκύκλιος του υπ.Παιδείας Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Εστάλη χθες από το υπουργείο Παιδείας η εγκύκλος με τις νέες προϋποθέσεις λειτουργίας των σχολείων από την προσεχή Δευτέρα, βάσει των μέτρων κατά της διασποράς του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής, οι μαθητές θα κάθονται ζιγκ-ζαγκ στη διάταξη των θρανίων ενώ τα διαλείμματα θα γίνονται σε διαφορετικές ώρες για την αποφυγή συνωστισμών.

Συγκεκριμένα, όπως ορίζεται από το υπουργείο, οι μαθητές θα πηγαίνουν εναλλάξ στο σχολείο ώστε να τηρηθεί ο όρος των 15 μαθητών στην αίθουσα ενώ σε κάθε θρανίο θα κάθεται ένας μαθητής, όχι ο ένας πίσω από τον άλλον, αλλά διαγώνια, με τη μεταξύ τους απόσταση σε τουλάχιστον 1,5 μέτρο.

Το υπουργείο προτείνει εναλλάξ διαλείμματα, με την έξοδο των μαθητών να γίνεται σταδιακά, αλλά και διαφορετικούς χώρους στον προαύλιο χώρο για τους μαθητές κάθε τμήματος . Κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων, θα γίνεται φυσικός αερισμός των αιθουσών.

Επιστροφή στα σχολεία: «Ζιγκ-ζαγκ» οι μαθητές στα θρανία - Η εγκύκλιος του υπ.Παιδείας Facebook Twitter

Υπενθυμίζεται πως από σήμερα έως και την Πέμπτη 14 Μαΐου, οι υποψήφιοι θα πρέπει να προσέλθουν στο λύκειό τους για να επιβεβαιώσουν και να υπογράψουν την Αίτηση-Δήλωση (ΑΔ) για τις πανελλαδικές εξετάσεις. 

Με πληροφορίες από Καθημερινή

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ