Στο Λουξεμβούργο 12 ασυνόδευτοι ανήλικοι πρόσφυγες από νησιά του Αιγαίου

Στο Λουξεμβούργο 12 ασυνόδευτοι ανήλικοι πρόσφυγες από νησιά του Αιγαίου Facebook Twitter
1

Το πρωί της Μεγάλης Τετάρτης αναχωρούν από την Αθήνα για το Λουξεμβούργο οι 12 ασυνόδευτοι ανήλικοι πρόσφυγες.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, με την αυριανή αναχώρηση ξεκινάει να εφαρμόζεται το ευρωπαϊκό σχέδιο για μετεγκατάσταση 1.600 ασυνόδευτων ανηλίκων σε κράτη-μέλη της ΕΕ.

Υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση ότι η εξέλιξη αυτή είναι αποτέλεσμα ελληνικής πρωτοβουλίας, σύμφωνα με τις κατευθύνσεις που καθόρισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, θέτοντας ως προσωπική του προτεραιότητα το ζήτημα των ασυνόδευτων ανήλικων μεταναστών στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, αύριο αναχωρούν δώδεκα ασυνόδευτα παιδιά, τα οποία βρίσκονταν στη Λέσβο, τη Σάμο και τη Χίο και αυτά θα μετεγκατασταθούν στο Λουξεμβούργο, έπειτα από συμφωνία του αναπληρωτή υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, Γιώργου Κουμουτσάκου, με τον υπουργό Εξωτερικών, Μετανάστευσης και Ασύλου του Λουξεμβούργου, Ζαν Άσελμπορνκ.

Τονίζεται ότι στην προσπάθεια αυτή συνέβαλαν η επίτροπoς Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, Ίλβα Γιόχανσον, καθώς και η Ύπατη Αρμοστεία για τους Πρόσφυγες, ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης και η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Ασύλου.

Η πτήση της Aegean Airlines θα αναχωρήσει από το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» στις 9.00 π.μ. Στο αεροδρόμιο θα συναντήσουν για να αποχαιρετήσουν τα παιδιά, ο Γ. Κουμουτσάκος, η ειδική γραμματέας Προστασίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων, Ειρήνη Αγαπηδάκη και ο πρέσβης του Λουξεμβούργου στην Ελλάδα, Πολ Στάινμετζ.

Η δεύτερη ομάδα αποτελούμενη από 50 ασυνόδευτους ανήλικους πρόσφυγες θα αναχωρήσει από την Αθήνα για τη Γερμανία το Μ. Σάββατο 18 Απριλίου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια