Γιατί ο Πύργος Ηλείας δεν καταγράφει νέα κρούσματα κορωνοϊού - Η εξήγηση του δημάρχου

Γιατί ο Πύργος Ηλείας δεν καταγράφει νέα κρούσματα κορωνοϊού - Η εξήγηση του δημάρχου Facebook Twitter
0

Παρόλο που Πύργος Ηλείας, Αμαλιάδα και Γαστούνη βρέθηκαν πρώτες στο χάρτη εξάπλωσης του κορωνοϊού ως εστίες μετάδοσης, εδώ και περίπου 20 ημέρες δεν έχει επιβεβαιωθεί κάποιο κρούσμα. 

Αν και καθημερινά εμφανίζονται δεκάδες ύποπτα κρούσματα στο νοσοκομείο Πύργου για να εξεταστούν, ακόμη και εκείνα που στέλνονται στο νοσοκομείο του Ρίου, καθώς η κατάσταση τους κρίνεται πιο σοβαρή, δεν επιβεβαιώνονται τελικά ως θετικά.

Ο δήμαρχος Πύργου, Παναγιώτης Αντωνακόπουλος δίνει την δική του εξήγηση για τα μηδενικά κρούσματα: «Πολύ απλά οι κάτοικοι συνειδητοποίησαν έστω και καθυστερημένα την σοβαρότητα της κατάστασης. Οι "γενναίοι" έκαναν πίσω καθώς έβλεπαν ότι ο φόβος είναι υπαρκτός, ειδικά μετά τον θάνατο του καθηγητή που συμμετείχε στην εκδρομή στους Αγίους Τόπους. Κατάλαβαν ότι έπρεπε να τηρήσουν την καραντίνα, διότι σε διαφορετική περίπτωση θα κινδύνευαν οι ίδιοι και φυσικά οι οικογένειες τους. Τότε έκαναν πίσω».

Από την πλευρά του ο διοικητής του νοσοκομείου Πύργου, Χρήστος Χρηστόπουλος, τονίζει πως «έγινε και σωστή ιχνηλάτηση από τον ΕΟΔΥ και έτσι απομονώθηκαν πολύ γρήγορα τα ύποπτα κρούσματα». «Έκτοτε έχουμε πολλά ύποπτα κρούσματα, όμως κανένα επιβεβαιωμένο, με εξαίρεση ένα μόλις και αυτό πριν από καιρό που αφορά σε γιατρό του νοσοκομείου», επισημαίνει ο ίδιος.

Με πληροφορίες από Πρώτο Θέμα

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θεσσαλονίκη: Διπλή μεταμόσχευση ήπατος και νεφρού σε 53χρονη στο Ιπποκράτειο

Ελλάδα / Θεσσαλονίκη: Διπλή μεταμόσχευση ήπατος και νεφρού σε 53χρονη στο Ιπποκράτειο

«Είναι από τις λίγες μεταμοσχεύσεις που γίνονται όχι μόνο στη χώρα μας, αλλά και παγκοσμίως γενικότερα, λόγω των ενδείξεων και του βαθμού δυσκολίας» αναφέρει η ανακοίνωση του νοσοκομείου
NEWSROOM