Κορωνοϊός: 20.000 διαγνωστικά τεστ σε ΕΚΠΑ και ΑΠΘ - Από το Ίδρυμα Λάτση και τους Έλληνες εφοπλιστές

Κορωνοϊός: 20.000 διαγνωστικά τεστ σε ΕΚΠΑ και ΑΠΘ - Από το Ίδρυμα Λάτση και τους Έλληνες εφοπλιστές Facebook Twitter
EPA
0

Το Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση και οι Έλληνες εφοπλιστές ανακοίνωσαν τη προμήθεια 20.000 διαγνωστικών τεστ για τον κορωνοϊό σε ΕΚΠΑ και ΑΠΘ. 

Το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση και η μη κερδοσκοπική εταιρεία κοινωνικής προσφοράς του ελληνικού εφοπλισμού Συν-Ένωσις ανακοίνωσαν ότι προχωρούν εκτάκτως στην προμήθεια 20.000 διαγνωστικών τεστ για τον κορωνοϊό, στο πλαίσιο του ετήσιου συγχρηματοδοτούμενου προγράμματος «Συμπράττουμε για την Υγεία», με σκοπό την κάλυψη σχετικών αναγκών του Εργαστηρίου Υγιεινής, Επιδημιολογίας και Ιατρικής Στατιστικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Εργαστηρίου Μικροβιολογίας του Τμήματος Ιατρικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Η υλοποίηση της δωρεάς γίνεται σε συνεργασία με τους επικεφαλής των εργαστηρίων και σε συνεννόηση με τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας. Η παράδοση των τεστ θα πραγματοποιείται τμηματικά μέχρι τα τέλη Απριλίου.

Το πρόγραμμα «Συμπράττουμε για την Υγεία» είναι μια κοινή πρωτοβουλία του Ιδρύματος Λάτση και της εταιρείας Συν-Ένωσις που υλοποιείται από το 2018 και απευθύνεται σε δημόσιους φορείς παροχής υπηρεσιών υγείας, καθώς και σε μη κερδοσκοπικά νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου που δραστηριοποιούνται στον τομέα της Υγείας στην Ελλάδα με σκοπό την κάλυψη επιτακτικών αναγκών στον τομέα της Δημόσιας Υγείας μέσω της προμήθειας ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού και της αναβάθμισης υποδομών.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ