Κορωνοϊός: Κατέληξε 79χρονος στην Κοζάνη - Στους 44 οι νεκροί

Κορωνοϊός: Κατέληξε 79χρονος στην Κοζάνη - Στους 44 οι νεκροί Facebook Twitter
0

Ένας ακόμη θάνατος από κορωνοϊό καταγράφηκε στην Κοζάνη, ανεβάζοντας το σύνολο των νεκρών στους 44.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, πρόκειται για έναν 79χρονο από την περιοχή της Εορδαίας, ο οποίος νοσηλευόταν τις τελευταίες ημέρες στο Μποδοσάκειο νοσοκομείο Πτολεμαΐδας.

Ο θάνατος του 79χρονου είναι ο έκτος στην περιφερειακή ενότητα της Κοζάνης. Οι τρεις είναι στα δυο χωριά, Δαμασκηνιά και Δραγασιά, ενώ δυο ακόμη θάνατοι έχουν καταγραφεί στη Σιάτιστα. Να σημειωθεί πως στο συγκεκριμένο νοσοκομείο νοσηλεύονταν 11 κρούσματα και άλλα πέντε στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης.

Το τελευταίο 24ωρο επιβεβαιώθηκαν 56 νέα κρούσματα από κορωνοϊό, και έφτασαν συνολικά τα 1.212. Καταγράφηκαν 5 νέοι θάνατοι, ανεβάζοντας τον αριθμό σε 43.

Σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα νοσηλεύονται διασωληνωμένοι 72 ασθενείς, εκ των οποίων οι 14 είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Ο μέσος όρος ηλικίας των ασθενών αυτών είναι 65 ετών και πάνω από τους μισούς έχουν υποκείμενο νόσημα.

Να σημειωθεί, τέλος, ότι από τις ΜΕΘ έχουν πάρει εξιτήριο πέντε ασθενείς.

Ο μεγαλύτερος αριθμός κρουσμάτων εντοπίζεται στην Αττική και ακολουθούν άλλες περιοχές της χώρας, όπως η Θεσσαλονίκη, η Καστοριά, η Ηλεία, η Κοζάνη, η Αχαΐα και η Ξάνθη, όπου υπήρξαν εστίες νέων μολύνσεων και μεγαλύτερη έκθεση του πληθυσμού στον ιό.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ