Σεισμός

Jerusalem Post: Το σχέδιο του Ισραήλ για να στείλει το Άγιο Φως στην Ελλάδα

Jerusalem Post: Το σχέδιο του Ισραήλ για να στείλει το Άγιο Φως στην Ελλάδα Facebook Twitter
2

Με σχεδόν όλο τον πλανήτη να είναι σε καραντίνα και τις πτήσεις να έχουν καθηλωθεί σε Ισραήλ και Ελλάδα, υπήρξε συζήτηση για το πώς θα ταξιδέψει φέτος το Πάσχα το Άγιο Φως από τον Πανάγιο Τάφο με προορισμό την Αθήνα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Jerusalem Post, οι αυστηροί κανόνες θα παρακαμφθούν και οι πτήσεις που θα κάνουν τη μεταφορά στις ορθόδοξες χώρες θα γίνουν κανονικά.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας το οποίο επικαλείται πηγές από το ισραηλινό υπουργείο Εξωτερικών, το θέμα της μεταφοράς του Αγίου Φωτός έχει λυθεί και ήδη οργανώνεται το πώς θα γίνει η αποστολή του στην Ελλάδα και αλλού.

Οι αρχές θα επιτρέψουν τη διεξαγωγή συνηθισμένων τελετών που σχετίζονται με το Πάσχα στην Ιερουσαλήμ, αλλά με τους περιορισμούς που θεσπίστηκαν για την καταπολέμηση της πανδημίας του κορωνοϊού, δήλωσε πηγή του υπουργείου Εξωτερικών τη Δευτέρα.


Οι διάφορες εκκλησίες στην Ιερουσαλήμ έχουν τελετές και ειδικές λειτουργίες προσευχής καθ 'όλη τη Μεγάλη Εβδομάδα. Μια από τις πιο μεγαλύτερες τελετές της Μεγάλης Εβδομάδας είναι η Τελετή της αφής του Αγίου Φωτός στο Ναό της Αναστάσεως η οποία θα λάβει χώρα τη νύχτα της 18ης Απριλίου.


Κανονικά, το φως κατανέμεται μεταξύ των χιλιάδων ανθρώπων που συγκεντρώνονται στην εκκλησία, κάτι που φέτος δεν θα γίνει λόγω μέτρων.


Στη συνέχεια, το Άγιο Φως  μεταφέρεται στο αεροδρόμιο Ben-Gurion και από εκεί σε αεροπλάνα που περιμένουν να τα διανείμουν στην Ελλάδα, τη Ρωσία, την Ουκρανία, τη Σερβία, τη Βουλγαρία, τη Γεωργία, τη Ρουμανία και άλλες χώρες.

Η ακριβής διαδικασία της τελετής δεν έχει ακόμη εκπονηθεί, δήλωσε η πηγή του υπουργείου Εξωτερικών, επειδή το υπουργείο Υγείας μπορεί να θέσει περισσότερους περιορισμούς, αλλά έχουν ήδη οργανωθεί πτήσεις για να γίνει η μεταφορά σε Ελλάδα και αλλού.


Στην Εκκλησία του Παναγίου Τάφου θα υπάρχουν περίπου 10-15 άτομα, που εκπροσωπούν τις διάφορες ανατολικές ορθόδοξες εκκλησίες, οι οποίες θα μεταφέρουν τη φωτιά στο αεροδρόμιο Ben-Gurion με αστυνομική συνοδεία. Οι θρησκευτικές αντιπροσωπείες από τις διάφορες χώρες δεν θα αποβιβαστούν από τα αεροπλάνα τους και θα το παραλάβουν εντός του αροπλάνου, προκειμένου να αποφευχθούν οι απαιτήσεις καραντίνας του Ισραήλ.

Ολόκληρη η τελετή θα μεταδοθεί ζωντανά και στο διαδίκτυο, αναφέρει η Jerusalem Post.

Ελλάδα
2

Σεισμός

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέμπη: Πειθαρχική έρευνα κατά εισαγγελίας Λάρισας σχετικά με το «μπάζωμα»

Ελλάδα / Αρειος Πάγος: Πειθαρχική έρευνα για εισαγγελέα που απέρριψε τον έλεγχο δύο υφυπουργών στην υπόθεση των Τεμπών

Η εισαγγελέας που ελέγχεται ήταν υποχρεωμένη να στείλει αμελλητί στη Βουλή τη μήνυση των συγγενών κατά των υφυπουργών Χρήστου Τριαντόπουλου και Ζωής Ράπτη
NEWSROOM