Ιερώνυμος για Πάσχα: Παρακαλώ την πολιτεία να κάνει ό,τι μπορεί, φροντίζοντας πάντα το γενικό συμφέρον

Ιερώνυμος για Πάσχα: Παρακαλώ την πολιτεία να κάνει ό,τι μπορεί, φροντίζοντας πάντα το γενικό συμφέρον Facebook Twitter
EUROKINISSI
8

Όλοι έχουμε υποχρέωση να ξεχάσουμε αυτά που είχαμε συνηθίσει και να προσαρμοστούμε στην κατάσταση, δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

«Με τα δεδομένα τα σημερινά, κάνοντας σύγκριση του τι γίνεται γύρω μας, νομίζω σε κατάλληλη ώρα κινήθηκε όλη η διαδικασία και έχουμε υποχρέωση να σταθούμε γύρω από αυτή την υπόθεση όλοι. Να ξεχάσουμε τις ιδιαιτερότητές μας, να ξεχάσουμε πολλά πράγματα που είχαμε συνηθίσει, να προσαρμοστούμε σε αυτή την κατάσταση», δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στην ΕΡΤ, αναφερόμενος στα μέτρα για τον κορωνοϊό, που περιελάμβαναν και αναστολή των λειτουργιών στις εκκλησίες.

Χθες, με επιστολή προς την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και η Ιερά Σύνοδος ζήτησαν να επιτραπεί η τέλεση της θείας λειτουργίας και των ιερών ακολουθιών κανονικά, αλλά κεκλεισμένων των θυρών.

Σε ερώτημα για το τι θα γίνει με τις εκκλησίες το Πάσχα, ο κ. Ιερώνυμος ανέφερε ότι ο «πόνος για τη μη τέλεση των λειτουργιών» μεγαλώνει καθώς περνούν οι ημέρες, ενώ κάλεσε την πολιτεία να κάνει «ό,τι μπορεί και νομίζει», λαμβάνοντας υπόψη τα αιτήματα των πιστών, φροντίζοντας πάντα το γενικότερο συμφέρον.

«Όσο περνάνε αυτές οι ημέρες και πλησιάζει το Άγιο Πάσχα είναι μεγάλο το χτύπημα, μεγάλος ο πόνος. Και πιστεύω- παρακολουθώντας την εξέλιξη των πραγμάτων- και η πολιτεία θα βρει την δυνατότητα, θα δει βέβαια, τις συνθήκες που επικρατούν και παρακαλώ από αυτή τη θέση να κάνει ό,τι νομίζει, ό,τι μπορεί, να δώσει έναν αέρα, μια διευκόλυνση και στην ψυχική ανάταση των ανθρώπων που είναι τόσο κουρασμένοι και το επιθυμούν», είπε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

«Τα τηλέφωνά μας χτυπούν καθημερινά από ανθρώπους στους οποίους προσπαθούμε να εξηγήσουμε ότι είμαστε σε ειδική κατάσταση και πως ό,τι κάνουμε το κάνουμε για να μη γίνει κάτι χειρότερο. Ας ελπίσουμε ότι τα πράγματα θα πάνε καλύτερα και η πολιτεία θα λάβει σοβαρά υπόψη αυτά τα αιτήματα, φροντίζοντας πάντα για το γενικότερο συμφέρον», συμπλήρωσε.

Σε ερώτηση για το αν έχουν δεχθεί όλοι οι ιεράρχες την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, ο κ. Ιερώνυμος σημείωσε μεταξύ άλλων:

«Ο Αρχιεπίσκοπος συντονίζει, δεν αποφασίζει, δεν είναι αυτός ο οποίος λέει "κάντε αυτό" και όλοι θα κάνουν αυτό που λέει. Ο Αρχιεπίσκοπος απλώς είναι εκείνος ο οποίος προηγείται στη σκέψη, συντονίζει ενέργειες και οι ενέργειες που γίνονται πρέπει να είναι κάτω από την έγκριση της πλειοψηφίας ΔΙΣ ή της Ιεραρχίας».

Ελλάδα
8

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λάρισα: «Βλέπουμε ξανά το χαμόγελο του» - Θετικά νέα για το μωρό που υπέστη εγκαύματα από καυτό λάδι

Ελλάδα / Λάρισα: «Βλέπουμε ξανά το χαμόγελο του» - Θετικά νέα για το μωρό που υπέστη εγκαύματα από καυτό λάδι

Είχε μεταφερθεί με εκτεταμένα εγκαύματα στο 15% του σώματός του και σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο - Υπέστη καρδιακή ανακοπή και οι γιατροί κατάφεραν να το επαναφέρουν
LIFO NEWSROOM
Εξαρθρώθηκε κύκλωμα με τηλεφωνικές απάτες: Γνωστή αθλήτρια ανάμεσα στους συλληφθέντες

Ελλάδα / Εξάρθρωση κυκλώματος με απάτες: Γνωστή αθλήτρια με συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες ανάμεσά τους

Από τον Φεβρουάριο του 2023 εξαπατούσαν πολίτες σε όλη τη χώρα μέσω εξελιγμένων τηλεφωνικών μεθόδων και πρόσβασης σε τραπεζικά δεδομένα - Εκτιμάται ότι οι απάτες είναι πολύ περισσότερες από όσες έχουν δηλωθεί
LIFO NEWSROOM