Πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στην Ικαρία - Νεαρός που επέστρεψε από Βρετανία

Πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στην Ικαρία - Νεαρός που επέστρεψε από Βρετανία Facebook Twitter
3

Το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στην Ικαρία επιβεβαιώνεται σήμερα.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως θετικός στον κορωνοϊό βρέθηκε νεαρός άνδρας ο οποίος επέστρεψε στο νησί από την Βρετανία την περασμένη εβδομάδα. Ο άνδρας επισκέφθηκε το νοσοκομείο με συμπτώματα και αφού έκανε το τεστ εστάλη σπίτι του με αγωγή. Την ίδια ώρα έχει ξεκινήσει ιχνηλάτηση των επαφών του, όπως προβλέπεται.

Χθες το βράδυ, ασθενοφόρο από το νοσοκομείο του Αγίου Κήρυκου, με οδηγό και συνοδηγό που φορούσαν ειδική στολή προστασίας επιπέδου 3, ξεκίνησε με προορισμό τις Ράχες. Σύμφωνα με την εφημερίδα Πρώτο Θέμα, πρόκειται για έναν 25χρονο, ο οποίος είχε επιστρέψει πριν από μια βδομάδα από το Λονδίνο, προκειμένου να εγκατασταθεί προσωρινά σε εξοχική κατοικία που διατηρεί η οικογένειά του στο νησί. 

Σήμερα έγινε γνωστό ότι το δείγμα είναι θετικό και ξεκίνησε ιχνηλάτηση των επαφών που είχε ο νεαρός άνδρας όλες αυτές τις μέρες. Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, ο νέος άνδρας συνοδεύεται από μια κοπέλα και έναν ακόμη άνδρα βρετανικής καταγωγής, με τους οποίους ψώνισαν από σούπερ μάρκετ στην περιοχή Αρμενιστής.

Ο αντιδήμαρχος Νίκος Καλαμάρας δήλωσε στην Πρώτο Θέμα: «δυστυχώς το νησί μας μπαίνει κι αυτό σε αυτή την περιπέτεια», προσθέτοντας πως η δημοτική αρχή βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τον Πολιτική Προστασία, εξετάζοντας ακόμα και το ενδεχόμενο να μπει σε καραντίνα το χωριό Άγιος Πολύκαρπος.


Οι αρμόδιες αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο να μεταφερθεί ο νεαρός σε νοσοκομείο των Αθηνών, καθώς φέρεται να έχει εκδηλώσει σοβαρή αναπνευστική λοίμωξη. «Πιθανότατα να ήρθε στο νησί, όντας ήδη άρρωστος και να επιδεινώθηκε η κατάσταση της υγείας του στην Ικαρία» εκτίμησε ο αντιδήμαρχος, Νίκος Καλαμάρας.

Ελλάδα
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιώργος Λυγγερίδης: Το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία και τα επεισόδια στον Ρέντη

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία του αστυνομικού από χούλιγκαν στον Ρέντη - Τι αποκαλύπτει

Οι σοκαριστικοί διάλογοι: «Πήγαν να σκοτώσουν» και «Θα σας βρούνε όλους κρύους» - Το modus operandi της εγκληματικής ομάδας - 67 συλληφθέντες απολογούνται τώρα - Πιστόλια, πολεμικά φυσίγγια, μαχαίρια, κοκαϊνη βρέθηκαν σε σπίτια συλληφθέντων - Έκαναν την επίθεση στο «Μελίνα Μερκούρη» επειδή δεν υπήρχαν κάμερες
NEWSROOM