Καιρός: Νέο μέτωπο φέρνει βροχές και καταιγίδες - Πού θα είναι πιο ισχυρές

Καιρός: Νέο μέτωπο φέρνει βροχές και καταιγίδες - Πού θα είναι πιο ισχυρές Facebook Twitter
Συνεχίζονται οι βροχές και οι καταιγίδες (Πηγή φωτό EUROKINISSI)
0

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες αναμένονται σχεδόν σε όλη τη χώρα και την Παρασκευή, καθώς έρχεται ένα νέο μέτωπο καιρού.

Το βαρομετρικό χαμηλό που βρίσκεται στην περιοχή της Σικελίας και επηρεάζει τον καιρό της χώρας έχει δώσει ήδη αξιόλογες βροχοπτώσεις στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά και στην Κρήτη, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Παράλληλα, στο βόρειο Αιγαίο και το Ιόνιο πνέουν θυελλώδεις άνεμοι.

Τα φαινόμενα θα συνεχιστούν για το υπόλοιπο της ημέρας με φθίνουσα ένταση. Ένα νέο μέτωπο τοπικά ισχυρών βροχών και καταιγίδων θα προσεγγίσει αργά το βράδυ τα δυτικά και κατά τη διάρκεια της Παρασκευής θα επηρεάσει το σύνολο της χώρας, συμπεριλαμβανομένης της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με το meteo.

 

Εξάλλου, σε ισχύ είναι το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού της ΕΜΥ. Σύμφωνα με αυτό, την Παρασκευή αναμένονται βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές, στις εξής περιοχές:

  • Τις πρωινές ώρες στη δυτική Ελλάδα, την ανατολική Πελοπόννησο, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια.
  • Στις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα, τις Σποράδες, την ανατολική Θεσσαλία και πιθανώς τις νοτιότερες περιοχές της κεντρικής Μακεδονίας.

Επιπλέον, χιόνια αναμένεται να πέσουν στα ηπειρωτικά ορεινά. Η ΕΜΥ αναφέρει ως ενδεικτικό υψόμετρο τα 900 μέτρα. Ο άστατος καιρός θα συνεχιστεί και το Σάββατο, κυρίως στην ανατολική και τη νότια χώρα, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά διαστήματα.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιώργος Λυγγερίδης: Το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία και τα επεισόδια στον Ρέντη

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία του αστυνομικού από χούλιγκαν στον Ρέντη - Τι αποκαλύπτει

Οι σοκαριστικοί διάλογοι: «Πήγαν να σκοτώσουν» και «Θα σας βρούνε όλους κρύους» - Το modus operandi της εγκληματικής ομάδας - 67 συλληφθέντες απολογούνται τώρα - Πιστόλια, πολεμικά φυσίγγια, μαχαίρια, κοκαϊνη βρέθηκαν σε σπίτια συλληφθέντων - Έκαναν την επίθεση στο «Μελίνα Μερκούρη» επειδή δεν υπήρχαν κάμερες
NEWSROOM