Σε ισχύ η καραντίνα για όσους φτάνουν στην Ελλάδα- Ελέγχους θα κάνει η αστυνομία

Σε ισχύ η καραντίνα για όσους φτάνουν στην Ελλάδα- Ελέγχους θα κάνει η αστυνομία Facebook Twitter
Σε κατ’οίκον καραντίνα για 14 ημέρες όσοι φτάνουν στην Ελλάδα αεροπορικώς (Πηγή φωτό EUROKINISSI)
0

Σε ισχύ τέθηκε από τις 12:00 το μεσημέρι της Παρασκευής το μέτρο της υποχρεωτικής κατ' οίκον καραντίνας σε όσους φτάνουν στην Ελλάδα αεροπορικώς, για τον περιορισμό εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Για όσους δεν μείνουν σε καραντίνα για 14 ημέρες προβλέπονται ποινικές κυρώσεις και πρόστιμο 5.000 ευρώ, ενώ τη διασφάλιση της τήρησης του μέτρου αναλαμβάνει η αστυνομία. Ο σχεδιασμός προβλέπει ότι αστυνομικοί θα εξετάζουν αν οι επιβάτες αεροπορικών πτήσεων τηρούν την κατ'οίκον καραντίνα, είτε με επιτόπιο έλεγχο, είτε με συνεχείς τηλεφωνικές κλήσεις στα σταθερά τηλέφωνα.

Οι έλεγχοι αυτοί δεν έχουν ξεκινήσει, καθώς αναμένεται σχετική Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Παράλληλα, άμεσα ξεκινούν περιπολίες κατά τις οποίες οι αστυνομικοί θα ενημερώνουν με μεγάφωνα τους πολίτες ότι απαγορεύονται οι δημόσιες συναθροίσεις άνω των δέκα ατόμων.

Το βράδυ της Πέμπτης έγινε ευρεία σύσκεψη, υπό τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά, στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Κατά τη διάρκεια της σύσκεψη εξετάστηκαν τα μέτρα για τον κορωνοϊό, ώστε να διασφαλιστεί η ενημέρωση όσων φτάνουν στην Ελλάδα για την υποχρέωση της 14ημερης καραντίνας.

Μετά τη σύσκεψη ο υφυπουργός επιθεώρησε τους ειδικά διαμορφωμένους χώρους στις αφίξεις του αεροδρομίου. Στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» έχει ήδη ξεκινήσει η διανομή ειδικών φυλλαδίων σε 4 γλώσσες (ελληνικά, αγγλικά, γαλλικά και γερμανικά), για την υποχρέωση της καραντίνας.

Επίσης, οι επιβάτες θα συμπληρώνουν ειδικό έντυπο, κατά τη διάρκεια των πτήσεων, στο οποίο θα δηλώνουν λεπτομερώς τα στοιχεία τους και τον τελικό προορισμό διαμονής τους.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ