Χαρδαλιάς: Απαγορεύθηκαν οι δημόσιες συναθροίσεις 10 και άνω ατόμων - 1.000 ευρώ το πρόστιμο

Χαρδαλιάς: Απαγορεύθηκαν οι δημόσιες συναθροίσεις 10 και άνω ατόμων - 1.000 ευρώ το πρόστιμο Facebook Twitter
0

Σε εφαρμογή τίθεται από την Πέμπτη το πρωί το νέο μέτρο κατά της εξάπλωσης το κορωνοϊού με απαγόρευση συναθροίσεων δέκα και άνω ατόμων, ενώ η παράβαση θα επιφέρει και βαρύ πρόστιμο, 1000 ευρώ.

Το μέτρο ισχύει για εξωτερικούς χώρους όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς. «Από αύριο απαγορεύονται οι δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις με συμμετοχή 10 ή περισσότερων ανθρώπων με κύρωση διοικητικού προστίμου 1.000 ευρώ ανά πρόσωπο και περίπτωση, ανεξαρτήτως άλλων ευθυνών ιδίως ποινικών», είπε.

«Αποθαρρύνονται αυστηρά οι ψυχαγωγικές συναθροίσεις σε κλειστό χώρα, με συμμετοχή 10 ή περισσότερων ανθρώπων. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να τηρούνται οι κανόνες υγιεινής και αποστάσεων μεταξύ των προσώπων», πρόσθεσε.

«Οι πολίτες πρέπει να παραμείνουν στις οικίες τους και η κυκλοφορία πρέπει να περιοριστεί στο ελάχιστο και όταν είναι αναγκαία.Οι πολίτες πρέπει να παραμένουν στην κατοικία τους, ώστε να αποφεύγουν στο μέγιστο βαθμό τις επαφές με άτομα εκτός του στενού οικογενειακού τους κύκλου. Εξαίρεση αποτελούν μετακινήσεις για αγορά τροφίμων, φαρμάκων και ειδών πρώτης ανάγκης, για την μετάβαση στην εργασία, επίσκεψη στον γιατρό, μετάβαση σε τράπεζα, ταχυδρομείο ή πρατήριο καυσίμων.

Παράλληλα αυστηροποιούνται τα μέτρα για την εργασία και οι εταιρείες θα πρέπει να τηρούν 2 μέτρα απόσταση μεταξύ των εργαζομένων στα γραφεία, πρόσθεσε ο κ. Χαρδαλιάς και μάλιστα έκανε ειδική αναφορά σε εταιρίες τηλεφωνικής ενημέρωσης - call centers, για τις οποίες σήμερα υπήρξαν αρκετές καταγγελίες.

«Όσον αφορά τις επιχειρήσεις, είπε πως οφείλουν να λειτουργούν μέσω τηλεργασίας, ενώ όπου από τη φύση της επιχείρησης δεν είναι δυνατή η τηλεργασία, οι επιχειρήσεις λειτουργούν με το απολύτως αναγκαίο προσωπικό εκ περιτροπής, τηρώντας αυστηρά την αναγκαία απόσταση μεταξύ των εργαζομένων».

«Η μάχη εναντίον του κορωνοϊού είναι διαρκής, μας αφορά όλους», τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς και υπογράμμισε ότι ο κρατικός μηχανισμός βρίσκεται σε ετοιμότητα, όπως είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει και σήμερα με τον υπουργό Υγείας κατά τη σημερινή τους επίσκεψη στο Κέντρο Επιχειρήσεων του ΕΚΑΒ, όπως ανέφερε.

Όσον αφορά τον περιορισμό κυκλοφορίας και μετακινήσεων ανεξαρτήτως ατόμων, τόνισε πως είναι αυστηρή σύσταση και όχι απαγόρευση.

Περισσότερα σε λίγο....

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

Ελλάδα / Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

«Δεν φταις εσύ», ανέφερε ο μετεωρολόγος για τον Άδωνι Γεωργιάδη και αποκαλύπτει όλο το παρασκήνιο για την καθυστερημένη εισαγωγή του πατέρα του στη ΜΕΘ
NEWSROOM
Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

«Καμία δημόσια ή δημοτική αρχή δεν μπορεί να γνωρίζει πως συμπεριφέρεται μετά την αποχώρηση από την εργασία ή υπηρεσία του οποιοσδήποτε εργαζόμενος»
NEWSROOM
Αφρικανική σκόνη

Ελλάδα / Αφρικανική σκόνη: 15 άνθρωποι μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα την Τρίτη

Λιγότεροι από τους μισούς πολίτες που μεταφέρονται καθημερινά στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα χρειάστηκαν ασθενοφόρο για να φτάσουν στα νοσοκομεία της Αττικής
NEWSROOM