Τέταρτος νεκρός από κορωνοϊό στην Ελλάδα - Νοσηλευόταν στο ΑΧΕΠΑ

Τέταρτος νεκρός από κορωνοϊό στην Ελλάδα - Νοσηλευόταν στο ΑΧΕΠΑ Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Ένας ακόμα άνθρωπος έχασε την ζωή του από τον κορωνοϊό στην Ελλάδα, ανεβάζοντας τον συνολικό απολογισμό των θυμάτων στα τέσσερα. 

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο ασθενής ήταν ένας 53χρονος άνδρας, εργαζόμενος στο νοσοκομείο Καστοριάς, που νοσηλευόταν διασωληνωμένος στο ΑΧΕΠΑ σε κρίσιμη κατάσταση. Την είδηση του θανάτου, επιβεβαίωσε ο ίδιος ο διοικητής του νοσοκομείου. Είναι ο νεότερος ασθενής στην χώρα μας που χάνει τη ζωή του. 

Χθες, είχαν καταλήξει δύο αακόμα ασθενείς, ένας 67χρονος με υποκείμενα νοσήματα που νοσηλευόταν στο Γενικό Νοσοκομείο Ζακύνθου από τις 12 Μαρτίου και ένας 90χρονος που είχε διαγνωστεί στις 11 Μαρτίου και είχε εισαχθεί με πνευμονία στο Γενικό Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας. Τα ξημερώματα της Πέμπτης, είχε χάσει τη ζωή του ένας 66χρονος συνταξιούχος εκπαιδευτικός από την Αμαλιάδα, ο οποίος είχε επισκεφτεί πρόσφατα τους Αγίους Τόπους με ομάδα προσκυνητών.

Μέσα σε 24 ώρες τα κρούσματα κορωνοϊού αυξήθηκαν κατά 38 στην Ελλάδα, αγγίζοντας χθες τα 228. Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση του υπουργείου Υγείας, τα 22 από τα νέα κρούσματα είναι «ορφανά» και η πλειονότητά τους εντοπίζεται στην Αθήνα. Τα κρούσματα αυτά καταδεικνύουν πιθανή εγχώρια μετάδοση.

Σε νοσοκομείο νοσηλεύονται 56 ασθενείς, ενώ τουλάχιστον 4 είναι διασωληνωμένοι. Οχτώ άτομα έχουν πάρει εξιτήριο. Σε ό,τι αφορά στο προφίλ των νοσούντων, το 51% είναι πάνω από 65 ετών και τα περισσότερα περιστατικά είναι στην Αθήνα. Συνολογικά έχουν ληφθεί 3.400 δείγματα από πολίτες.

Για υπέρβαρους και καπνιστές


Απαντώντας χθες σε ερώτηση δημοσιογράφου, ο επικεφαλής της επιτροπής λοιμωξιολόγων Σωτήρης Τσιόδρας επισήμανε πως οι υπέρβαροι μπορεί να είναι στις ομάδες υψηλού κινδύνου για την γρίπη αλλά προς το παρόν δεν υπάρχει κάποιος αντίστοιχος συσχετισμός για τον κορωνοϊό. Αντίθετα οι καπνιστές υπερεκφράζουν τον υποδοχέα με τον οποίον συνδέεται ο ιός - με βάση τα δεδομένα «φοβάμαι για τους καπνιστές», είπε χαρακτηριστικά, διευκρινίζοντας πως ακόμα και αν δεν νοσήσουν απαραίτητα, κινδυνεύουν να εκτεθούν περισσότερο στον ιό.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέμπη: Πειθαρχική έρευνα κατά εισαγγελίας Λάρισας σχετικά με το «μπάζωμα»

Ελλάδα / Αρειος Πάγος: Πειθαρχική έρευνα για εισαγγελέα που απέρριψε τον έλεγχο δύο υφυπουργών στην υπόθεση των Τεμπών

Η εισαγγελέας που ελέγχεται ήταν υποχρεωμένη να στείλει αμελλητί στη Βουλή τη μήνυση των συγγενών κατά των υφυπουργών Χρήστου Τριαντόπουλου και Ζωής Ράπτη
NEWSROOM