Κοροναϊός στην Ελλάδα: 11 νέα κρούσματα - Οι ευπαθείς ομάδες να «μείνουν σπίτι»

Κοροναϊός στην Ελλάδα: 11 νέα κρούσματα - Οι ευπαθείς ομάδες να «μείνουν σπίτι» Facebook Twitter
1

Έντεκα νέα κρούσματα κοροναϊού καταγράφηκαν στην Ελλάδα τις τελευταίες 24 ώρες, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό στα 84.

«Αναμένουμε αύξηση των κρουσμάτων στο επόμενο διάστημα», δήλωσε ο επικεφαλής της επιτροπής λοιμωξιολόγων Σωτήρης Τσιόδρας, υπογραμμίζοντας πως οι υγειονομικές αρχές επιδιώκουν την καθυστέρηση της εξάπλωσης του COVID-19 στην κοινότητα. Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, κάλεσε τις ευπαθείς ομάδες (70 ετών και άνω) να μείνουν, κατά το μέτρο του δυνατού, στο σπίτι τους. «Είναι καθήκον όλων μας η προστασία των ευπαθών ομάδων. Ζητώ από τις ευπαθείς ομάδες και όσους έχουν συμπτώματα γρίπης να καθίσουν σπίτι τους. Οι επόμενοι δυο μήνες είναι ιδιαίτερα κρίσιμοι» είπε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας. 

Ανησυχία για τα 4 «ορφανά» κρούσματα

Ανησυχία προκαλεί το γεγονός πως τέσσερα από τα κρούσματα δεν συνδέονται άμεσα με κάποιον ταξιδιώτη ή στενή επαφή του. Πρόκειται για κρούσματα, τα οποία, σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα, δεν έχουν ιστορικό και δεν έχουν έρθει σε επαφή με κάποιον που έχει νοσήσει.

Από νωρίς το πρωί, είχε γίνει γνωστό ότι νέα κρούσματα έχουν εντοπιστεί σε Γαλάτσι και Μυτιλήνη. Σύμφωνα με πληροφορίες μία ασθενής βρίσκεται σε καραντίνα στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης, ενώ κατά πληροφορίες έχει συστηθεί να μην πάνε τα παιδιά της σχολείο σήμερα. Η ίδια είναι εργαζόμενη σε σούπερ μάρκετ και εκτιμάται ότι έχει έρθει σε επαφή με πολύ κόσμο. 

Μαθητής στο 4ο Λύκειο Γαλατσίου θετικός στον ιό

Ο δήμος Γαλατσίου πληροφορεί τους δημότες πως μαθητής στο 4ο Λύκειο Γαλατσίου βρέθηκε θετικός ιό. «Συνιστούμε την ψυχραιμία των κατοίκων της πόλης μας και βεβαιώνουμε πως η Δημοτική Αρχή είναι κοντά στους κατοίκους! Μαζί θα αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες αυτής της κατάστασης με σύνεση καθώς βρισκόμαστε σε συνεχή επικοινωνία με το Υπουργείο Υγείας, το Υπουργείο Παιδείας και τον ΕΟΔΥ. Από την πρώτη στιγμή άρχισαν να γίνονται οι απαιτούμενες ενέργειες για την ελαχιστοποίηση της εξάπλωσης της νόσου και δεν συντρέχουν λόγοι ανησυχίας», σημειώνει ο Δήμος.

Κλείνει η πρεσβεία του Ισραήλ στην Αθήνα μετά από επιβεβαιωμένο κρούσμα

 

Θετικός στον κοροναϊό βρέθηκε και ένας υπάλληλος στην πρεσβεία του Ισραήλ στην Αθήνα, που θα παραμείνει κλειστή μέχρι και τις 23 Μαρτίου. Ο Πρέσβης και η διπλωματική του ομάδα θα συνεχίσουν να εργάζονται από τις κατοικίες τους. «Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την Κυβέρνηση της Ελλάδας για την υποστήριξη και την συνεργασία της και διαβεβαιώνουμε ότι ο Πρέσβης και η διπλωματική του ομάδα βρίσκονται καλά στην υγεία τους».

Κλείνει το ΙΒ του Κολλεγίου Αθηνών

«Πριν λίγο λάβαμε επίσημη ενημέρωση από τον Ε.Ο.Δ.Υ. ότι μεταξύ των γονέων μαθητών του IBDP υπάρχει επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού. Για προληπτικούς λόγους παρακαλείσθε σήμερα έως τις 16.00 να περάσετε από το Σχολείο, για να παραλάβετε το παιδί σας από την Κεντρική Πύλη του campus Ψυχικού», σημειώνεται στην ανακοίνωση. 

«Στην περίπτωση που επιθυμείτε το παιδί σας να αποχωρήσει μόνο του από το campus Ψυχικού, παρακαλείσθε να συμπληρώσετε και να μας αποστείλετε τη συνημμένη δήλωση», αναφέρει η Αναστασία Παπακωστοπούλου, Διευθύντρια Ιδιωτικού Λυκείου-Κολλέγιο Ψυχικού.

Τη διασπορά του κοροναϊού στην κοινότητα δηλαδή μέσα στον πληθυσμό, χωρίς να μπορεί να ταυτιστεί με κάποιο επιβεβαιωμένο κρούσμα, επιβεβαίωσε, μιλώντας στην εφημερίδα Έθνος, ο Καθηγητής Παθολογικής Φυσιολογίας Λοιμώξεων ΕΚΠΑ Νικόλαος Σύψας.

Ο κ. Σύψας, μέλος της αρμόδιας Επιτροπής του υπουργείου Υγείας για την επιστημονική διαχείριση της κρίσης, κάνει λόγο γοα τρία επιβεβαιωμένα κρούσματα του ιού στην Αττική τα οποία δεν μπορούν να συσχετισθούν με άλλα περιστατικά.

Την Κυριακή, ανακοινώθηκαν επίσης τα περαιτέρω περιοριστικά μέτρα που αποφάσισε να λάβει η κυβέρνηση για την προστασία των ευπαθών ομάδων:

-Αναστολή λειτουργίας των ΚΑΠΗ

-Όλων των σχολικών εκδρομών για 2 εβδομάδες

-Αθλητικές εκδηλώσεις κεκλεισμένων των θυρών για 2 εβδομάδες

-Για τα σχολεία συνεχίζεται η προληπτική αναστολή λειτουργίας.

Ελλάδα
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια