Θύμα προπηλακισμού και ομηρίας κατήγγειλε ότι έπεσε ο καθηγητής και πρόεδρος του τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του ΑΠΘ Βασίλης Γούναρης.

 

Το περιστατικό σημειώθηκε ενώ ο καθηγητής βρισκόταν στο αυτοκίνητό του, εντός του χώρου του Πανεπιστημίου, και έγινε γνωστό από τον ίδιο μέσω της σελίδας του στο facebook.

 

Στην ανάρτησή αναφέρει ότι μία ομάδα εξαγριωμένων ατόμων έκατσαν πάνω στο αυτοκίνητό του και επί 45 λεπτά δεν του επέτρεπαν να ξεκινήσει. Ο λόγος της διαμαρτυρίας είναι η δρομολόγηση της αναμόρφωσης του προγράμματος σπουδών του τμήματος που έχει φέρει αντιδράσεις σε μερίδα φοιτητών. Ο ίδιος ανέφερε ότι απεγκλωβίστηκε με τη βοήθεια συναδέλφων του.

 

 


Καμία ανοχή στη βία τονίζουν οι πρυτανικές Αρχές του ΑΠΘ


«Προπηλακισμοί, απειλές, στοχοποιήσεις διδασκόντων και οποιουδήποτε μέλους της οικογένειας του Αριστοτελείου είναι ανεπίτρεπτες. Αντιδρούμε σθεναρά σε κάθε προσπάθεια επιβολής απόψεων διά της βίας», αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι πρυτανικές Αρχές του ΑΠΘ, καταδικάζοντας τον προπηλακισμό του καθηγητή από ομάδα φοιτητών Τμήματος της Φιλοσοφικής Σχολής.

 

«Καμία ανοχή στη βία. Καταδικάζουμε με τον πιο έντονο τρόπο τη βία σε οποιαδήποτε μορφή της- σωματική, λεκτική ή ψυχολογική- από οποιονδήποτε και κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες», τονίζουν οι πρυτανικές αρχές του ΑΠΘ, με την επισήμανση ότι «η πανεπιστημιακή μας κοινότητα περιφρουρεί τις ακαδημαϊκές ελευθερίες, την ελεύθερη έκφραση και διακίνηση των ιδεών, απομονώνοντας ηθικά και ουσιαστικά αντικοινωνικές συμπεριφορές που αντιτάσσονται σε κάθε έννοια ακαδημαϊκού ήθους».

 

Με πληροφορίες από voria.gr/ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr