Ακυρώνονται όλες οι σχολικές εκδρομές στο εξωτερικό λόγω κοροναϊού

Ακυρώνονται όλες οι σχολικές εκδρομές στο εξωτερικό λόγω κοροναϊού Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Το υπουργείο Παιδείας και ο ΕΟΔΥ αποφάσισαν από κοινού την προσωρινή αναστολή όλων των εκπαιδευτικών εκδρομών στο εξωτερικό για όλα τα σχολεία.

Ο επικεφαλής της επιτροπής των λοιμωξιολόγων, Σωτήρης Τσιόδρας, διευκρίνισε πως η αναστολή λειτουργίας οχτώ σχολείων στην Αττική έγινε προληπτικά και εξήγησε πως το μέτρο της προσωρινής αναστολής οργανωμένων εκπαιδευτικών εκδρομών στο εξωτερικό, αποφασίστηκε λόγω των εξαιρετικών δυσκολιών στην ιχνηλάτηση επαφών επιβεβαιωμένων περιστατικών στο εξωτερικό. «Συνεχίζουμε την επίπονη διαδικασία της ιχνηλάτησης», κατέληξε ο κ. Τσιόδρας.

Μετά την χθεσινή απόφαση να ματαιωθούν και όλες οι καρναβαλικές εκδηλώσεις στη χώρα, ο καθηγητής διαβεβαίωσε πως δεν τίθεται θέμα για αναστολή άλλων εκδηλώσεων στην χώρα,  Πρόσθεσε δε, πως δεν υπάρχει ένδειξη συνεχιζόμενης μετάδοσης στην Ελλάδα, ζητώντας από όλους σεβασμό στην ατομικότητα.

Αναφορικά με το τέταρτο κρούσμα - την 36χρονη γυναίκα που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο «Αττικόν» - ο κ. Τσιόδρας επιβεβαίωσε ότι είχε ταξιδέψει σε πληγείσα περιοχή της βόρειας Ιταλίας, προσθέτοντας ότι η ιχνηλάτηση των επαφών της ασθενούς συνεχίζονται.

Από την μεριά του, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας ζήτησε σωστή επικοινωνία πληροφόρησης των ευπαθών ομάδων με χρόνια νοσήματα, πιστή τήρηση των κανόνων υγιεινής και αποφυγή των στενών επαφών. 

Ακολουθεί σύσκεψη με την κ. Κεραμεως , σύμφωνα με την Επιτροπή Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες, με επικεφαλής τον κ. Σωτήρη Τσιόδρα.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ