Τεταμένη παραμένει η κατάσταση στη Λέσβο όπου συνεχίζονται τα επεισόδια μεταξύ δυνάμεων καταστολής και κατοίκων, ενώ αστυνομικοί καταγγέλλουν πρόκληση τραυμάτων από σκάγια.

 

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, από τα επεισόδια στη Λέσβο, στο Διαβολόρεμα και την Καράβα, έχουν τραυματιστεί 10 πολίτες και 43 αστυνομικοί.

 

Νέα εισβολή σε ξενοδοχείο

 

Λίγο πριν τις 7 το απόγευμα, ομάδα κατοίκων μπήκε στο ξενοδοχείο «Αιολίς» στη Γέρα Λέσβου όπου διέμεναν αστυνομικοί. Εισέβαλαν στα δωμάτια ενώ οι αστυνομικοί ελειπαν, πήραν όλα τα πράγματά τους τα πέταξαν στον περίβολο και τους έβαλαν φωτιά.

 

Λίγο αργότερα, μεγάλος αριθμός πολιτών της Μυτιλήνης περικύκλωσαν το στρατόπεδο Κυριαζή, στην είσοδο της πόλης, όπου βρίσκονται οι άνδρες των ΜΑΤ μετά τη επιστροφή τους από την περιοχή της Καράβας. Οι πολίτες έσπασαν την πύλη του στρατοπέδου, άναψαν φωτιές και σημειώνονται επεισόδια.

 

 

 

 

 

Νωρίτερα, έξω από την πόλη της Μυτιλήνης, επίθεση δέχτηκαν δυνάμεις των ΜΑΤ οι οποίοι αποκλείστηκαν σε στρατόπεδο. Συγκεκριμένα, τέσσερις διμοιρίες που επέστρεφαν από το Διαβολόρεμα, διασταυρώθηκαν με μεγάλη ομάδα κατοίκων που πήγαιναν να ενισχύσουν τα μπλόκα στη συγκεκριμένη περιοχή. Επικράτησε ένταση, με τους άνδρες των ΜΑΤ να μπαίνουν στο στρατόπεδο της Παγανής όπου και παραμένουν αποκλεισμένοι. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Εν τω μεταξύ,  σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, δύο από τους αστυνομικούς που τραυματίστηκαν στα επεισόδια, φέρουν τραύμα από σκάγια στο πόδι.

 

 

 

Υπενθυμίζεται πως το μεσημέρι, κάτοικοι εισέβαλαν στα δωμάτια που διέμεναν αστυνομικοί των ΜΑΤ στο ξενοδοχείο "Ερύθα" στη Χίο και τους λιντσάρισαν. Όπως μετέδωσε ο τοπικός ραδιοφωνικός σταθμός «Αλήθεια» οι πολίτες ήταν εκτός ελέγχου, εισέβαλαν στο ξενοδοχείο και στα δωμάτια που κοιμόντουσαν οι αστυνομικοί και τους ξυλοκόπησαν. 

 

Για τα επεισόδια στη Χίο η αστυνομία προχώρησε σε μία σύλληψη και 11 προσαγωγές. Όπως έγινε γνωστό από την ΕΛ.ΑΣ. συλληφθείς είναι ένας 27χρονος, που φέρεται ότι είχε ενεργή συμμετοχή στην επίθεση εναντίον των αστυνομικών, ενώ έχει ταυτοποιηθεί ακόμη ένα ακόμα άτομο και αναζητείται.