Κοροναϊός: Λήξη συναγερμού στην Πάτρα - Αρνητικό το ύποπτο κρούσμα

Κοροναϊός: Λήξη συναγερμού στην Πάτρα - Αρνητικό το ύποπτο κρούσμα Facebook Twitter
0

Λήξη συναγερμού στην Πάτρα όπου, μετά τον απαραίτητο έλεγχο, ο 40χρονος που αντιμετωπιζόταν ως ύποπτο κρούσμα, επιβεβαιώθηκε πως δεν έχει προσβληθεί από κοροναϊό.

Ο 40χρονος νοσηλεύεται από χθες στη μονάδα αρνητικής πίεσης του πανεπιστημιακού νοσοκομείου της Πάτρας. Είχε κριθεί ως ύποπτο κρούσμα καθώς είχε ταξιδεύσει στην Ιταλία, ήταν εμπύρετος και το τεστ της γρίπης ήταν αρνητικό.

Ο 40χρονος, ο οποίος έφθασε στην Πάτρα με πλοίο, ζήτησε αρχικά ιατρική βοήθεια σε ιδιωτική μονάδα και από εκεί μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο -ένα από τα νοσοκομεία αναφοράς για τον κοροναϊό - καθώς είχε συμπτώματα γρίπης, μετά την επιστροφή του από την Γερμανία, μέσω Ιταλίας.

Τέθηκε σε 48ωρη καραντίνα προκειμένου να αποκλειστεί κάθε ενδεχόμενο να πάσχει από τον κοροναϊό. Η αρχική εξέταση του ασθενή είχε βγει αρνητική στη γρίπη.

Σύμφωνα με το πρωτόκολλο που ακολουθείται ελήφθη δείγμα το οποίο και απεστάλη στο Ινστιτούτο Παστέρ που είναι το εθνικό κέντρο αναφοράς και ελέγχου.

Τα αποτελέσματα που ήταν αρνητικά ως προς τον κοροναϊό βγήκαν πριν από λίγο και ο συναγερμός ως προς τον συγκεκριμένο ασθενή έληξε. Η κλινική του εικόνα, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι συμβατή με πνευμονία.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ