Ο αμερικανικός κολοσσός Tesla, του Έλον Μασκ, σχεδιάζει να συμπεριλάβει και την Ελλάδα στις «ηλεκτρικές λεωφόρους» της Ευρώπης. 

 

Η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία φαίνεται πως έχει συμπεριλάβει σημαντικό μέρος των εθνικών οδών σε ένα μεγάλο project που αναπτύσσει και το οποίο αφορά την εγκατάσταση ταχυφορτιστών ηλεκτρικών αυτοκινήτων σε μια διαδρομή που θα ξεκινά από την Πορτογαλία και θα καταλήγει στην Τουρκία. Το εάν τελικά η χώρα μας θα συμπεριληφθεί πράγματι σε αυτή την ηλεκτρική διαδρομή θα εξαρτηθεί από πολλούς παράγοντες, μεταξύ των οποίων εάν η Tesla πεισθεί ότι δεν θα συναντήσει γραφειοκρατικά και άλλα εμπόδια επί ελληνικού εδάφους.

 

To «Έθνος της Κυριακής» αποκαλύπτει ότι στελέχη της Tesla βρίσκονται αυτές τις ημέρες στην Αθήνα και προχωρούν σε συναντήσεις με κυβερνητικούς παράγοντες αλλά και με τις ρυθμιστικές και διαχειριστικές Αρχές. Ο Elon Musk που επιδιώκει να επικρατήσουν τα δικά του ηλεκτρικά αυτοκίνητα έναντι των μεγάλων αυτοκινητοβιομηχανιών προχωρά στον σχεδιασμό και τη δημιουργία υπερεθνικών διαδρομών εξοπλισμένων με έξυπνους ταχυφορτιστές, που θα εξυπηρετούν τα οχήματα της Tesla. Το πρότζεκτ για την Ελλάδα ανέρχεται σε 70 εκατ. ευρώ. 

 

To ελληνικό τμήμα της διαδρομής, εάν φυσικά ο σχεδιασμός υλοποιηθεί, θα ξεκινά από το λιμάνι της Πάτρας και ακολουθώντας τη διαδρομή της ΠΑΘΕ και της Εγνατίας θα καταλήγει στην Αλεξανδρούπολη. Η συνολική διαδρομή, από την Πορτογαλία έως την Τουρκία, αγγίζει τα 4.800 χιλιόμετρα.

 

 

 

Με πληροφορίες από Έθνος της Κυριακής

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr