Με την κατάθεση του Γιάννη Αλαφούζου, συνεχίζεται, στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, η δίκη των κατηγορουμένων στην υπόθεση των στημένων αγώνων.

 

Ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Γιάννης Αλαφούζος, στην έναρξη της κατάθεσής του, ανέφερε ότι «έχουν περάσει πολλά χρόνια και δεν θυμάμαι περιστατικά, όπως ημερομηνίες των αγώνων που είχα αναφερθεί. Ήταν σαφές για πολλά χρόνια, ακόμα και σήμερα, υπήρχαν ομάδες με εύνοια και ο φορέας που ελέγχει το ποδόσφαιρο είναι η ΕΠΟ».

 

Περιγράφοντας την κατάσταση που επικρατούσε μετά το 1993, παρέπεμψε στις στατιστικές για να δείξει ότι μόνο ο Ολυμπιακός έπαιρνε το πρωτάθλημα σε αντίθεση με τα προηγούμενα χρόνια που υπήρχε πλουραλισμός και εναλλάσσονταν οι πρωταθλητές. «Ο Ολυμπιακός τώρα δεν χαίρει της εύνοιας που νομίζω ότι είχε τα προηγούμενα χρόνια» πρόσθεσε ο κ. Αλαφούζος.

 

Ερωτώμενος σχετικά με τον διαιτητή Σπάθα, είπε ότι «δεν πιστεύω ότι ήταν ανθρώπινο λάθος, έγινε σίγουρα από πρόθεση αλλά δεν μπορώ να το αποδείξω, αυτό που ξέρω είναι ότι σίγουρα δεν έγινε λάθος».


«Δεν θυμάμαι κάποιον διαιτητή να έχει ευνοήσει τον Παναθηναϊκό», είπε ακόμα και ανέφερε ότι το όνομα του Μάνταλου του προκαλεί αρνητικά συναισθήματα. Διευκρίνισε ότι ο ίδιος δεν ανακατεύτηκε με τα εσωτερικά του ποδοσφαίρου σε επίπεδο ΕΠΟ και όποτε πήγε στην Ομοσπονδία του φέρθηκαν με ευγένεια, «ο κ. Σαρρής ήταν ευγενέστατος αλλά δεν είχα ποτέ προσβάσεις και επαφές».

 

Σε άλλο σημείο της κατάθεσής του υποστήριξε ότι «ο Γκαγκάτσης έχει αδικήσει τον ΠΑΟ σε σημείο απίστευτο. Ο Γραμμένος είχε και έχει απ' ό,τι ξέρω καλό όνομα, είναι πολύ σοβαρός δικηγόρος».

 

Ο εισαγγελέας ανέφερε στον κ. Αλαφούζο ότι καθώς παλαιότερα πήγαινε να καταθέσει στους ανακριτές και κατέθετε υπομνήματα με συγκεκριμένα πρόσωπα και φάσεις, του προκαλούν εντύπωση οι διαδοχικές απαντήσεις του ότι δεν θυμάται.

 

Εισαγγελέας: Έχει αλλάξει κάτι σε σχέση με τότε;


Αλαφούζος: Ναι, τα ίδια πράγματα έχουν συμβεί σε βάρος του Ολυμπιακού


Ο εισαγγελέας ανάφερε στον μάρτυρα τις καταγγελίες του για τη λειτουργία της ΚΕΔ, τις αποφάσεις της, τον τρόπο στελέχωσής της και αξιολόγησης των διαιτητών και άλλες περιπτώσεις όπου ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Παναθηναϊκός απάντησε ότι «αυτή τη στιγμή δεν θυμάμαι τίποτα, αν μου τα θυμίσετε θα σας πω. Εγώ θυμάμαι και θεωρώ ότι τότε υπήρχε τεράστια δυσλειτουργία στον χώρο του ποδοσφαίρου συνολικά».

 

Υπενθυμίζεται ότι η δίκη διεξάγεται μετά τις καταγγελίες του Δημήτρη Μελισσανίδη για εύνοια του Ολυμπιακού μέσω της ΕΠΟ.

 

 

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr