Ο κοροναϊός πλήττει τον τουρισμό της Ζακύνθου -Ακυρώσεις από Κινέζους στα ξενοδοχεία

Ο κοροναϊός πλήττει τον τουρισμό της Ζακύνθου -Ακυρώσεις από Κινέζους στα ξενοδοχεία Facebook Twitter
Ο κοροναϊός πλήττει τον τουρισμό της Ζακύνθου (Πηγή φωτό EUROKINISSI)
0

Η επιδημία του νέου κοροναϊού μπορεί να μην έχει φτάσει ακόμη στη χώρα μας- οι φόβοι για κρούσμα στη Θεσσαλονίκη διαψεύστηκαν έπειτα από εξετάσεις- αλλά ήδη κάποιες περιοχές βιώνουν τις συνέπειες σε ό,τι αφορά τον τομέα του τουρισμού.

Εν μέσω γενικότερου προβληματισμού για το πώς θα επηρεάσει η επιδημία του κοροναϊού την παγκόσμια οικονομία- η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα προειδοποίησε για αρνητικές συνέπειες- στη Ζάκυνθο οι ξενοδόχοι ήδη βλέπουν από πρώτο χέρι τον αρνητικό αντίκτυπο αυτών των εξελίξεων.

Στα ξενοδοχεία της πόλης της Ζακύνθου έχουν αρχίσει να γίνονται ακυρώσεις, από Κινέζους τουρίστες που επρόκειτο να ταξιδέψουν στη χώρα μας το επόμενο διάστημα. Ένα σημαντικό πλήγμα, αφού τα τελευταία χρόνια, οι Κινέζοι αποτελούν σημαντική «πηγή» για την τουριστική αγορά της Ζακύνθου, την οποία επισκέπτονται και τους χειμερινούς μήνες, πέρα από το καλοκαίρι.

«Πλήγμα για την οικονομία της Ζακύνθου»

«Είναι μεγάλο πλήγμα για την οικονομία του νησιού, γιατί υπήρχε πραγματική άνοδος από την κινεζική αγορά», δήλωσε στην ιστοσελίδα imerazante ο Γιώργος Μάργαρης, πρόεδρος του συλλόγου ξενοδόχων της πόλης της Ζακύνθου. «Προς το παρόν υπάρχουν ακυρώσεις μεμονωμένων τουριστών, τις επόμενες ημέρες περιμένουμε ακυρώσεις και από γκρουπ. Έτσι κι αλλιώς υπάρχει απαγόρευση ταξιδιών γκρουπ από την Κίνα», συμπλήρωσε.

Ο κ. Μάργαρης επεσήμανε ότι πέρα από τις ακυρώσεις, υπήρξε και αναστολή των πτήσεων, στο πλαίσιο της απόφασης που παίρνουν αρκετές αεροπορικές εταιρείες, λόγω των φόβων για την εξάπλωση του κοροναϊού.

«Διαπιστώσαμε ότι αναστέλλονται και οι πτήσεις της British Airways από την Κίνα και είναι μια άσχημη εξέλιξη μετά από τη διακοπή των πτήσεων και της Delta Airlines. Ελπίζουμε να είναι προσωρινή η διακοπή και ελπίζουμε να έχουμε κάποια νέα για την αντιμετώπιση του ιού», ανέφερε σχετικά.

«Η αεροπορική σύνδεση Αθήνας – Ζακύνθου ήταν μια άγονη γραμμή και τα τελευταία 2-3 χρόνια συντηρείται ουσιαστικά από την κινέζικη αγορά. Φτάνουμε στο σημείο το καλοκαίρι να έχουμε 3-4 πτήσεις καθημερινά. Καταλαβαίνετε πόσες ακυρώσεις θα έχουμε... Σίγουρα, η κατάσταση αυτή θα είναι μέχρι το καλοκαίρι και οι συνέπειες θα είναι άσχημες», συμπλήρωσε ο ξενοδόχος.

Ακυρώσεις για Φεβρουάριο και Μάρτιο


«Είναι ένα πρόβλημα που αναμφίβολα επηρεάζει και εμάς, γιατί είμαστε ένας τουρισμός που επιλέγουν οι Κινέζοι για μια μικρή επίσκεψη. Δυστυχώς, έχουμε αρκετές ακυρώσεις για τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο», είπε από την πλευρά του ο τουριστικός πράκτορας Γιάννης Φιλιπποπολίτης.

«Προς το παρόν, βέβαια, δεν έχουμε ακυρώσεις από την Κορέα και το Ταϊβάν. Τα ξενοδοχεία στην πόλη έχουν ήδη αρκετές ακυρώσεις και όλοι ανησυχούμε. Είναι ανησυχητικό γιατί είχαμε όλο τον χρόνο τουρίστες από την Κίνα και όχι μόνο σε ξενοδοχεία αλλά και σε άλλου είδους καταλύματα. Θα δημιουργηθεί ένα σοβαρό κενό στην αγορά. Μιλάμε για κενό που δεν μπορεί εύκολα να καλυφθεί από άλλες χώρες», συμπλήρωσε.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM
Δίκη για το τροχαίο στη Βουλή: Προκλητικές μαρτυρίες για τον θάνατο του Ιάσονα Λαλαούνη

Ελλάδα / Δίκη για τροχαίο στη Βουλή: «Η μηχανή έκανε παράνομη προσπέραση» είπε ο συνοδηγός του υπηρεσιακού που σκότωσε τον Ιάσονα Λαλαούνη

«Η ουσία είναι ότι μας έχει δει από 60 μέτρα και δεν κόβει ταχύτητα» είπε ο βασικός μάρτυρας και συνοδηγός του υπηρεσιακού οχήματος επιχειρώντας να μεταθέσει την ευθύνη στον 23χρονο Ιάσονα
NEWSROOM