Σε κινητοποιήσεις οι μαθητές Λυκείων για τα πτυχία των κολεγίων

Σε κινητοποιήσεις οι μαθητές Λυκείων για τα πτυχία των κολεγίων Facebook Twitter
4

Σε κινητοποιήσεις προχωρούν μαθητές Λυκείων,  αντιδρώντας στη διάταξη του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας για την εξίσωση των πτυχίων των κολεγίων με αυτά των ΑΕΙ.

Ειδικότερα την Τετάρτη, Λύκεια του Χαϊδαρίου τελούν υπό κατάληψη, ενώ μαθητές από Λυκείων στο Αιγάλεω πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το δημαρχείο με σκοπό να επιδώσουν τα αιτήματά τους στη δημοτική Αρχή. Επίσης, στο Γαλάτσι μαθητές πραγματοποίησαν διαδήλωση στους δρόμους της περιοχής.

Όπως ανέφεραν στο Vice μαθητές από το 3ο ΓΕΛ Χαϊδαρίου, το σχολείο τους βρίσκεται σε κατάληψη από την Δευτέρα, ενώ είχε προηγηθεί ξανά κατάληψη το περασμένο διάστημα. Οι λόγοι σύμφωνα με τους μαθητές είναι:


Το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας το οποίο προβλέπει την ισοδυναμία των πτυχίων αποφοίτων κολλεγίων με τα αντίστοιχα των ΑΕΙ.


Ο καθορισμός του αριθμού των εισακτέων από τα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας, γεγονός που θα περιορίζει σε μεγάλο βαθμό τον αριθμό των μαθητών που θα εισάγονται στην ανώτατη εκπαίδευση.


Η αναστολή της έναρξης λειτουργίας 37 νέων τμημάτων που θα εισάγονταν στο μηχανογραφικό του 2020 και τέταρτον, η γενικότερη ρευστότητα του εκπαιδευτικού συστήματος όπως αυτή εκδηλώνεται στην λειτουργία των σχολικών μονάδων.


Όπως σημειώνει το 15μελές του 3ου ΓΕΛ Χαϊδαρίου, «στόχος μας είναι να δηλώσουμε εμπράκτως την διαφωνία μας στα νέα μέτρα της κυβέρνησης σχετικά με την παιδεία που αποσκοπούν στην υποβάθμιση ως και την εξαθλίωση της δημόσιας και δωρεάν εκπαίδευσης. Ευελπιστούμε στην κατανόηση, αλλά και την υποστήριξή σας εφόσον πρόκειται για μια συλλογική και ουσιαστική διαμαρτυρία».

Οι μαθητές προσπαθούν να συντονίσουν τις κινητοποιήσεις τους μέσω κοινωνικών δικτύων. «Είμαστε σε επαφή και με άλλα σχολεία του Χαϊδαρίου αλλά και με σχολεία του Περιστερίου, της Γκράβας, της Κηφισίας, ακόμα και με σχολεία στη Θεσσαλονίκη και στα Τρίκαλα που οργανώνονται αντίστοιχα».

Σε δηλώσεις του στο alfavita.gr o πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 3ο ΓΕΛ Χαϊδαρίου, ο οποίος είναι και αναπληρωτής καθηγητής Φυσικής στο συγκεκριμένο σχολείο, ο κ. Καρατζάς Βουτσάς ανέφερε ότι «Kαι βέβαια στηρίζουμε τα παιδιά μας, είτε συμφωνούμε είτε διαφωνούμε με τις πρακτικές. Η αλήθεια είναι, βέβαια, ότι η απόφαση για κατάληψη λήφθηκε με μεγάλη πλειοψηφία, αλλά είναι μία απόφαση για μία παράνομη πράξη. Εμείς αναγνωρίζουμε το πρόβλημα, αναγνωρίζουμε ότι τα παιδιά έχουν ανησυχίες και προβληματισμούς, αλλά νομίζουμε ότι με αυτές τις πρακτικές χάνουν το δίκιο τους».

Κινητοποιήσεις στο Γαλάτσι

Με κεντρικά συνθήματα «Κάτω τα χέρια από τη δημόσια εκπαίδευση», «Η προσπάθειά μας δεν εξαγοράζεται», «Θέλουμε Πανεπιστήμια με 8.000 μόρια, όχι ευρώ», «Η εκπαίδευση δεν είναι μπίζνα», μαθητές από το 3ο και 4ο ΓΕΛ Γαλατσίου, από το 1ο και 2ο ΓΕΛ Γκράβας και από το 22ο ΓΕΛ Αθηνών, μαζί με συμμαθητές τους από Γυμνάσια της περιοχής, αλλά και γονείς διαδήλωσαν μαζικά ενάντια στις αλλαγές του υπουργείου Παιδείας.

Σε κινητοποιήσεις οι μαθητές Λυκείων για τα πτυχία των κολεγίων Facebook Twitter
Σε κινητοποιήσεις οι μαθητές Λυκείων για τα πτυχία των κολεγίων Facebook Twitter

Με πληροφορίες από alfavita

Ελλάδα
4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέμπη: Πειθαρχική έρευνα κατά εισαγγελίας Λάρισας σχετικά με το «μπάζωμα»

Ελλάδα / Αρειος Πάγος: Πειθαρχική έρευνα για εισαγγελέα που απέρριψε τον έλεγχο δύο υφυπουργών στην υπόθεση των Τεμπών

Η εισαγγελέας που ελέγχεται ήταν υποχρεωμένη να στείλει αμελλητί στη Βουλή τη μήνυση των συγγενών κατά των υφυπουργών Χρήστου Τριαντόπουλου και Ζωής Ράπτη
NEWSROOM

σχόλια

4 σχόλια
Άρα η λύση είναι οι εξής: τα δώδεκα χρόνια του σχολείου οι γονείς δεν πληρώνουν ούτε ένα Ευρώ για φροντιστήρια και το παιδί διαβάζει ίσα ίσα για να περνάει τις τάξεις. Τελειώνοντας το σχολείο το παιδί δεν δίνει πανελλήνιες, αλλά πηγαίνει σε ένα ιδιωτικό κολέγιο ,το οποίο προκειμένου να προσελκύσει πελάτες έχει εύκολα μαθήματα και οι φοιτητές αποφοιτούν γρήγορα και χωρίς πολύ διάβασμα. (Προβλέπω να κλείνουν σε λίγα χρόνια τα ελληνικά δημόσια πανεπιστήμια.)