Για τρίτη συνεχόμενη νύχτα η Αθήνα μετατράπηκε σε «θέατρο» εμπρηστικών επιθέσεων. 

 

Άγνωστοι προχώρησαν σε πολλαπλές εμπρηστικές επιθέσεις σε διάφορες περιοχές της Αθήνας και των προαστίων, φεύγοντας ανενόχλητοι. Συνολικά 20 οχήματα πυρπολήθηκαν σε Μαρούσι, Αθήνα και Αγία Παρασκευή ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί κάποια σύλληψη ή προσαγωγή για το μπαράζ μεταμεσονύχτιων εμπρησμών.

 

 

 

Δώδεκα αυτοκίνητα πυρπολήθηκαν στο Μαρούσι, στις οδούς Παγγαίου, Χαϊμαντά, Σωκράτους, Ηροδότου και Δεληγιάννη. Πέντε ακόμα οχήματα πυρπολήθηκαν στην Αθήνα, τρία στη συμβολή των οδών Μιρτσιέφσκυ και Αρακύνθου, και δύο επί της οδού Πριγκιποννήσων, έξω από τα ΕΛΤΑ. Ένα πυρπολήθηκε στην Αγία Παρασκευή στην οδό Νότου. Δύο ακόμα οχήματα κάηκαν στη συμβολή των οδών Αμασείας και Σινώπης στην περιοχή του Υμηττού.

 

Δεκάδες πυροσβέστες έσπευσαν στις κατά τόπους φωτιές, ώστε να τις θέσουν υπό έλεγχο πλην εξαπλωθούν. «Όλες τις περιπτώσεις εκτός από την φωτιά στην οδό Παγγαίου τις ερευνά η ΕΛ.ΑΣ», δήλωσε στο LiFO.gr αξιωματικός της πυροσβεστικής. 

 

Τα ξημερώματα της Τρίτης, άγνωστοι είχαν και πάλι βάλει φωτιά σε πέντε οχήματα και επιχείρησαν να κάψουν ένα ΑΤΜ σε Ελληνικό, Πολύγωνο και Ταύρο. Την Δευτέρα είχε προηγηθεί άλλο μπαράζ εμπρηστικών επιθέσεων σε Γλυφάδα, Βύρωνα, Αττικό Άλσος, Άνω Λιόσια, Νέα Ιωνία και λεωφόρο Βουλιαγμένης. Στόχος των δραστών ήταν καταστήματα, οχήματα και ΑΤΜ.