«Με χτυπούσαν 4 λεπτά, κανείς δεν επενέβη»: Τι δήλωσε ο δημοσιογράφος που ξυλοκοπήθηκε από ακροδεξιούς

«Με χτυπούσαν 4 λεπτά, κανείς δεν επενέβη»: Τι δήλωσε ο δημοσιογράφος που ξυλοκοπήθηκε από ακροδεξιούς Facebook Twitter
2

«Δεν θα κρυφτώ όμως και δεν θα φοβηθώ» διαμηνύει ο Θωμάς Ιακόμπι, ο δημοσιογράφος της Deutsche Welle που νωρίτερα έγινε στόχος ακροδεξιών, οι οποίοι τον ξυλοκόπησαν και τον τραυμάτισαν.

Ο ίδιος, μιλώντας στο News247, χαρακτήρισε «σοκαριστικό» το ότι, παρά την έντονη αστυνομική παρουσία στην περιοχή λόγω της διαδήλωσης κατά των μεταναστών και παρότι τον χτυπούσαν επί 4,5 λεπτά, κανείς από τους αστυνομικούς δεν επενέβη.

Δηλώνει, μάλιστα, και τυχερός που δεν έβγαλαν μαχαίρι ή σιδηρογροθιά, όπως στην περίπτωση του Παύλου Φύσσα.

Τι δήλωσε ο ίδιος:

«Ακριβώς πέρυσι έγινε το ίδιο σε ένα συλλαλητήριο για το Μακεδονικό. Με αναγνώρισαν επειδή κάναμε το ντοκιμαντέρ “Χρυσή Αυγή: Προσωπική Υπόθεση”. Μου την πέσανε και με χτυπούσαν για περίπου πέντε λεπτά, ώσπου ήρθαν ΜΑΤαδες και εξαφανίστηκαν. Κανείς δεν επέμβαινε και αυτό ήταν το πιο σοκαριστικό. Δεν περίμενα τίποτε άλλο από αυτούς, δεν έχουν τίποτε άλλο στη γκάμα των δραστηριοτήτων τους παρά βία και μίσος. Για δεύτερη φορά ήμουν πολύ τυχερός που δεν έβγαλαν μαχαίρι, γκλομπ, σιδερογροθιές. Όπως με τον Παύλο Φύσσα. Νόμιζα ότι με τόση πολλή αστυνομία μπορούσα να κάνω τη δουλειά μου, έκανα λάθος. Δεν θα κρυφτώ όμως και δεν θα φοβηθώ. Και θα βγει και αυτό στη δεύτερη μας ταινία που ετοιμάζουμε για τη Χρυσή Αυγή»

 

«Η κυβέρνηση καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τη φασιστική επίθεση που δέχτηκε στο Σύνταγμα ο δημοσιογράφος Thomas Jacobi», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας και πρόσθεσε: «Η ελευθερία του Τύπου και η προστασία των λειτουργών της αποτελεί καθήκον κάθε δημοκρατικής Πολιτείας. Η στάση της κυβέρνησης παραμένει αμείλικτη απέναντι στις δυνάμεις της βίας και των άκρων που εχθρεύονται την ελευθερία της έκφρασης, τον πλουραλισμό και τη δημοκρατία. Οι αρμόδιες αρχές ήδη ερευνούν το περιστατικό για την ανεύρεση των υπευθύνων και την παραπομπή τους στη Δικαιοσύνη».

Απερίφραστα καταδίκασε την επίθεση και η Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου: «Πρόκειται για το δεύτερο τέτοιου είδους περιστατικό κατά του συγκεκριμένου συναδέλφου από τους ίδιους κύκλους, με προπηλακισμό και τραυματισμό του καθώς και με κλοπή του δημοσιογραφικού του υλικού. Ως εκ τούτου, θέτουμε τις αρχές προ των ευθυνών τους και τις καλούμε να προβούν άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες για την ταυτοποίηση των υπαιτίων» αναφέρει η ανακοίνωση, σημειώνοντας πως «δεν μπορεί να γίνεται ανεκτή η ύπαρξη οργανωμένων ομάδων κρούσης στις παρυφές συγκεντρώσεων, οι οποίες έχουν ως στόχο να εκφοβίζουν δημοσιογράφους που δεν είναι της αρεσκείας τους».

"Χρυσή Αυγή: Μια Προσωπική Υπόθεση"

Ο Θωμάς Ιακόμπι, ένας εκ των δύο σεναριογράφων του ντοκιμαντέρ «Χρυσή Αυγή: Προσωπική υπόθεση» το οποίο σκηνοθέτησε η Angélique Kourounis, είχε γίνει ξανά στόχος επίθεσης, ακριβώς πριν ένα χρόνο, κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου για το Μακεδονικό.

Το ντοκιμαντέρ που συνυπογράφει, είναι μία ταινία διάρκειας 90 λεπτών που περιλαμβάνει υλικό το οποίο συνέλεγε η Αντζελίκ Κουρούνη από το 2009 μέχρι τον Σεπτέμβρη του 2015.

Ελλάδα
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπόθεση Κολωνού: «Ζητώ συγγνώμη που δε μίλησα από την αρχή, φοβόμουν» δηλώνει η 12χρονη

Ελλάδα / Υπόθεση Κολωνού: «Ζητώ συγγνώμη που δε μίλησα από την αρχή, φοβόμουν» δηλώνει η 12χρονη

«Πήγαινα στην πλατεία με το ποδήλατο μου, όπως όλα τα παιδιά της γειτονιάς. Μακάρι να μην είχε εμφανιστεί ποτέ αυτό το τέρας μπροστά μου. Όμως εμφανίστηκε» εξηγεί το παιδί, λίγο πριν την απόφαση της Δικαιοσύνης
NEWSROOM
Πώς έγινε η αποκατάσταση του υποθαλάσσιου αγωγού στην Αίγινα: Βίντεο και φωτογραφίες

Ελλάδα / Πώς έγινε η αποκατάσταση του υποθαλάσσιου αγωγού στην Αίγινα: 10 δύτες εργάζονταν σε βάθος 50 μέτρων - Βίντεο και φωτογραφίες

Η αποκατάσταση της βλάβης του υποθαλάσσιου αγωγού στην Αίγινα ήταν επιχείρηση υψηλού ρίσκου από ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό
ΧΡΥΣΑ ΓΡΙΒΑ

σχόλια

2 σχόλια
Αφ΄ης που δεν αναγνωρίζουμε τη Χρυσή Αυγή ως πολιτικό μόρφωμα που άγεται και φέρεται σύμφωνα με τα συμφέροντα που της υπαγορεύουν η μισαλλοδοξία, το βαθιά ανατριχιαστικό αίσθημα εκδίκησης του 'Αλλου, του Ξένου, του Διαφορετικού μετατρεπόμαστε σε υπηρέτες της προπαγάνδας της και της πλήρης σωματικής και λεκτικής διαβολής και συκοφάντησης ανθρώπων. Η λειτουργούσα κοινωνία θα υφίσταται τις συνέπειες της φαινομενικής της απάθειας και στο τραγούδι ο San Michele θα συνεχίσει να υποφέρει για άλλα τόσα χρόνια <<το πτυελοδοχείο του Μπακούνιν το χυτό, συντρόφια μήπως βρέθηκε και εκείνο, να φτύσω μέσα με οργή που οι νέες εποχές με κάνουνε να μοιάζω με κρετίνο>>. Τα ευχολόγια της τωρινής κυβέρνησης μοιάζουν άτοπα και εκτός χρόνου. Η συγκαταβατική στάση αποτελεί την αιχμή δόρατος, από την στιγμή που οι αστυνόμοι παρέμεναν κεραυνοβολημένοι (ποιος ξέρει από τι;) να κοιτάζουν ενεοί και άπραγοι έναν άνθρωπο να ξυλοκοπείται επί τέσσερα λεπτά. Σα χώρα έχουμε φτάσει στο χείλος της αβύσσου και αυτή την φορά το άλλοθι δεν θα είναι ότι τελείωσαν τα χρήματα. Ο πιο μαύρος μας εαυτός, αυτός ο φασίστας ξεπροβάλλει από την πίσω πόρτα.
Το ξύλο, οι προσαγωγές και τα ξεβρακώματα είναι για τους φοιτητές, τους πρόσφυγες, τους λοατκι και τους γείτονες κτηρίων που τελούν υπό κατάληψη. Οι φασίστες βγαίνουν αλώβητοι τόσο από την αστυνομία, όσο και από τη δικαιοσύνη. Αυτοί ειναι οι "καθαροί" Έλληνες, όχι οι ασιάτες κι οι αφρικανοί που προσπαθούν ομαδικά να αλλοιώσπυν τη χώρα μας.